Legyen végre becsülete a becsületnek

2013. február 24. 19:45

Posztumusz díjat kapott a Costa Concordia tragédiájakor fiatalon elhunyt Fehér Sándor hegedűművész, aki életét áldozta azért, hogy a kisgyerekek és társai mentőmellényhez jussanak és távozni tudjanak a hajóról.

2013. február 24. 19:45

A fiatalon elhunyt hegedűművész, Fehér Sándor életét áldozta, miközben a bajtársait mentette a Costa Concordia luxushajón. A közelmúltban az Ars Humanica Hungarica kör tisztelgett a hegedűművész emléke előtt a Magyar Civil Becsületrend posztumusz díjával, amelyet Fehér Sándor testvére, Fehér Róbert vett át az Óbudai Társaskörben.

Az alapító és szervező Kuthi Csaba elmondta, számukra teljesen természetes és egyértelmű volt, hogy a hősi halált halt fiatal hegedűművész emléke előtt róják le tiszteletüket a poszthumusz díjjal. Kuthi Csaba elmondta, a díjjal az a céljuk, hogy végre a becsületnek is legyen becsülete. „Észre kell venni azokat a humánus, emberi cselekedeteket, amik a mai nagyon sokszor és nagyon sok helyütt eldurvult világban szinte ritkaságnak számítanak” – fogalmazott Kuthi Csaba.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2013. február 25. 12:52
Jó helyre került ez a díj. Csak annyit tennék hozzá, jól látszik, mennyire nem igaz az a lépten-nyomon hangoztatott vád, hogy a magyarok milyen rasszisták, és kirekesztők. Aki normálisan, tiszteletreméltóan él, és viselkedik embertársaival, azt megbecsüli a magyar, bőrszíntől függetlenül.
blind faith
2013. február 25. 08:39
RIP.Külön tisztelet egy igaz cigányszármazású magyar hazafinak!
öszödibeszéd
2013. február 25. 02:27
Emlékszem, miután bekövetkezett a tragédia sok (külföldi) szemtanú azt emelte ki az átélt eseményekből, hogy "volt ott egy magyar hegedűművész, aki rengeteget segített, gondoskodott a gyerekek mentéséről...". Most, hogy a fotókat is látom, megértettem, hogy mennyire karizmatikus látvány volt Sándor egész fellépése, mennyire szembetűnő a jósága és az áldozatkészsége. Az embereknek sokszor a jóság, az áldozathozatal fel sem tűnik, elmennek mellette, nem értékelik. Sándor emléke azonban megmaradt az érintettek számára a trauma közepette is, ez is alátámasztja cselekedetének nagyságát. Nyugodjék békében!
Hober Marlow
2013. február 24. 22:30
Csak tisztelni tudom...remélem az igazán megérdemelt helyére jutott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!