Tóbiás: Őszre létre fog jönni egy balközép szövetség

2013. január 14. 14:32

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a mostani Alaptörvény mögött nincs érdemi legitimáció.

2013. január 14. 14:32

Tóbiás József a HírTv Versus című műsorában kifejtette, az Alaptörvény mögött nem áll ott a társadalom többsége, ugyanakkor az MSZP sem szeretne visszatérni a '89-es alkotmányhoz.

A frakcióvezető-helyettes elmondta, értékrendileg nem tudja támogatni az új alkotmányt, mivel szerinte nem szabadna abban rögzíteni az éppen aktuális adórendszert. Ugyanakkor már a baloldalon sem bíznak ugyanúgy a piac önkorrekciós képességében – jegyezte meg Tóbiás.

Az ellenzéki összefogás kapcsán úgy fogalmazott, ez év őszére létre fog jönni egy balközép szövetség, aminek eléréséhez viszont nélkülözhetetlen a türelem és a megértés. Tóbiás szerint az összefogás fontossága felülírja az egyéni érdekeket – „a párbeszéd híveinek van inkább igazuk”, tette hozzá.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2013. január 14. 21:53
Nem érdekelnek az etikai normák.
hátakkor
2013. január 14. 20:22
2010-re ez a balközép szövetség történelmi vereséget szenvedett - megérdemelten. Utána valóban mint a higanytócsa cseppjeire hullott, Kuncze vmilyen liberális sejtje, Fletó a másik 9 hülyével, Ungár Klára nemtom mi, Fodor is pártot alakít, Lúdas Mutyis is, lehet Ibolya néni se bírja ki, bejött a kendermagos 13 arc, a szerzettjogos, trockista 4K! - mind-mind kb. Facebook csoportnak is kevés, akkor azt hiszik, majd őszre hopp visszacsurognak Bikicsunájékhoz, ahol szintén nagy már a tülekedés.
civilina
2013. január 14. 19:40
A beszélgetés csúcspontja az volt, amikor Csermely Péter emlékeztette ezt a "jóembert", hogy a hosszú kormányzásuk alatt nemhogy nem csökkentették a rezsiköltségeket, de a növelést sem próbálták megakasztani. Mire mi volt a válasza? Az ellenzékben lévő FIDESZ nem tett rá javaslatot! Drága, Istenem! És még van ember, aki ezeket akarja megint visszaszavazni!
nyugalmazott tanár
2013. január 14. 19:00
Tóbiás: Őszre létre fog jönni egy balközép szövetség Világszerte kedvelt és elismert szocialista pártvezetőként Benito Mussolini is ezen munkálkodott. Rajknogtak érte az amerikai liberálisok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!