Schmuck Andor bizonyít: lehetetlen a regisztráció

2012. december 04. 11:13

Ha megszorozzuk a rendelkezésre álló 160 munkanapot 8 órával, majd 60 perccel, és ezt elosztjuk az egy regisztrációra szánt 3 perccel, kiderül, hogy egy jegyző 25400 embert tud regisztrálni – szorzott-osztott Schmuck Andor. A Magyar Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnöke szépkorúakat is felvonultatott a regisztráció lehetetlenségét illusztrálandó.

2012. december 04. 11:13

„Tegnap az Magyarországi Szociáldemokrata Párt barátai Schmuck Andor ügyvezető elnök vezetésével kipróbálták. hogyan működik az államigazgatás ha csak 40 szépkorú időpontot kér, hogy ügyfélkaput tudjon nyitni. Az időpont kérés közel 4 percet vett igénybe személyenként, azaz több mint két órát! Ennek a kísérletnek kiábrándító volta is bebizonyítja a választási regisztráció lehetetlenségét. MSZDP számára világos, hogy a jelenlegi állapotban a választási regisztrációs törvény technikailag is kivitelezhetetlen. Ezért arra kéri Áder János Köztársasági elnököt ne írja alá a törvényt.

A parlament, mint az várható volt nagy többsèggel elfogadta az előzetes regisztrációról szóló alkotmánymódosítást. A kötelező előzetes választási regisztráció hátrányai már minden párt számára ismertek:távol tartja a bizonytalan szavazókat ès a rosszabbul tájèkozott választópolgárokat, nem is beszèlve, hogy a fiatalok számára is riasztó. A regisztráció mellett èrvelők azzal szokták vèdeni a módosítást, hogy más országokban, így pèldàul az Egyesült Àllamokban is lètezik ilyen intèzmèny. Igen ám, de mi a magyaros módszer? Kicsiny hazánkban, aki èlni kíván demokratikus jogával, annak el kell zarándokolnia a területileg illetèkes jegyzöhöz. Màr így is elèg bürokratikusan müködik az ország, mindenèrt, legyen az jogosítvány, szemèlyigazolvány òrákat kell sorba állni, van úgy, hogy nem is egyszer. Nos a kötelezö választási regisztráció mèg jobban le fogja terhelni az egyèbkènt is leterhelt hivatalnokokat ès szinte kivitelezhetetlennek tünik. A törvènyböl adódóan 160 nap áll a rendelkezèsre a regisztrációra. Ha az illetèkes jegyzö, akinèl regisztrálni kell - ugyan a törvèny lehetövè teszi, hogy ezen hatáskörüket átruházzák másokra - csak ezzel foglalkozik napi 8 órában ès tètelezzük fel,hogy gyorsan 3 perc alatt vègez is egy leendö választópolgárral, akkor naponta 160 regisztrációt tud megcsinálni. Ha ezt megszorozzuk a 160 nappal,akkor 25600 regisztrációt tud elvègezni a törvènyben elöírt időkeret alatt. Termèszetesen,akkor minden nap csak ezzel foglalkozik ès valamennyi napot munkanapnak, ügyfèlfogadásinapnak vettük a pèlda kedvèèrt. Hogy is van ez akkor? Foglalkozzon mindenki az önkormányzatoknál 160 napig csak a regisztrációval? Ne legyen addig jogosítványmeghosszabbítás, gèpjármü átírás? Vagy mire gondoltak az igennel szavazó tisztelt országgyülèsi kèpviselök? Talán arra, hogy, hogy az èrvènyessègi küszöb nèlküli, egyfordulós rendszerben mondjuk az összes választó tíz százalèkának támogatásával lehet kormányra kerülni vagy kormányon maradni? Már most látszik, hogy káosz várható majd a regisztráció során. Már előre sajnálni lehet a hivatalnokokat,akiknek úgy hiányzott ez, mint ablakos tótnak a hátbaverès ès a regisztrálni kívánó állampolgárokat,akiknek a honi bürokrácia miatt már úgy is fogyóban a türelme. Éppen ezért sem támogatjuk a regisztrációt!”
– fogalmaz a Magyar Szociáldemokrata Párt közleménye.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. december 06. 12:21
Az archívumomban visszakereshető: Nem egészen egy hete pont ezt javasoltam neki, igaz,El Topo -nak címeztem a bejegyzésem. :) Topo! Jövő héten vidd el őket Gyöngyöspatára , fagyizni! :DDD
HSL
2012. december 05. 06:42
majd lelkylolácska ki lesz zavarva a nép közé regisztrációkat átvenni, ergé is be fog segíteni minden megoldva
allover
2012. december 04. 21:15
Ezt a kofa is kiszámolja, fejben! Aki szavazni akar, az regisztrál! Aki nem kíván szavazni, az pedig ne regisztráljon, ne fárassza gyenge agyát és gyengécske lábait! Hiányzik a megvehető kopogtató cédula a nonhumán akárkiktől? Ha kifogásokra vágysz Smuklikám, várlak! Minden beszólásodra én találok kifogást a regisztrációval kapcsolatosan és annyit, hogy eldobob nehéz testedet! B+!
müller
2012. december 04. 19:07
REGISTRATION - Mission Impossible The Movie Starring: Andor Schmuck Coming soon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!