Karácsony: Mi nem az oligarchákat képviseljük

2012. november 13. 11:20

A Simicska Lajos által uralt óriásplakát-piacra kívánják terelni a kampányt – állítja az ellenzék, a kormánypártok viszont nem tudnak semmiről.

2012. november 13. 11:20

Négy párt – a Fidesz, a KDNP, az LMP és az MSZP – frakcióvezető-helyettesei vitatkoztak hétfőn a választási kampányok szabályozásáról és a parlamenti pártok finanszírozásáról. Az ellenzéki megszólalók szerint a Fidesz az óriásplakátok felé terelné a kampányt, mivel ezen a piacon Simicska Lajos domináns helyzetben van.

A kormánypártiak szerint az új szabályozás és Simicska cégeinek helyzete között nincs összefüggés – a törvényalkotás valójában a kampányban is az esélyegyenlőséget kívánja megteremteni. A kampányfinanszírozás a kereszténydemokrata Lukács Tamás szerint szabályosan történt, és Simicska emlegetése helyett érdemes lenne megvizsgálni az LMP Amerikából folyósított támogatásait.

Karácsony Gergely szerint az ökopárt kampányköltéseinek túlnyomó részét két-háromezer forintos adományokból finanszírozta, míg a Fidesz és a KDNP oligarchák támogatására építi kampányát. „Mi elmondjuk, hogy kitől kapunk pénzt és nem fogadunk el olyan pénzt senkitől, akinek a nevét nem hozhatjuk nyilvánosságra, hogy ha ez 500.000 forintnál nagyobb. Ha önök ezt megcsinálják, lesz joguk kérdezni! Én azokat a választókat képviselem a parlamentben, akik ránk szavaztak és nem azokat az oligarchákat, akik finanszírozták a maguk kampányát” – fogalmazott Karácsony.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustármag
2012. november 14. 08:11
Nem képviselitek csak majd velük indultok a választásokon.
OrangeOrder
2012. november 13. 23:04
Nem, csak Richard Fieldet. Vagy őőő, izé, már őt sem. II. kerület tetszett, Gergő?
lavor
2012. november 13. 20:55
Ezt a party-t Karácsony nyerte.
kisalex
2012. november 13. 20:48
eldöntöttem: küldök majd pénzt a kampányoláshoz. még azt nem tudom, hogy egyforma összeget ajánljak-e a jobbiknak és az lmp-nek...tudván, hogy a szupergazdag széles gábor az lmp-t támogatná...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!