Piaci elvek szerint a magyarok feleslegesek

2012. szeptember 06. 14:39

A piacgazdasági elvek szerint a magyarok ugyanolyan feleslegesek, mint az észtek, a finnek, a hantik vagy a manysik – mondta szerdán a finnugor népek hatodik világkongresszusán Toomas Hendrik Ilves, Észtország elnöke.

2012. szeptember 06. 14:39

A nyenyec írónőt a rokonság felemelő érzése, a komi asszonyt a kihalás rémképe, az udmurt nagymamákat pedig az összefogás iránti lelkesedés hozta Magyarországra. A szerdán megkezdődött finnugor népek hatodik világkongresszusáról az Origo tudósított.

„A piacgazdasági elvek szerint a magyarok ugyanolyan feleslegesek, mint az észtek, a finnek, a hantik vagy a manysik” – mondta a helyszínen Toomas Hendrik Ilves, Észtország elnöke. Hozzátette: szerencsére a népek és kultúrák értékét nem csak piaci elvek alapján mérik. Bár a kis országoknak olcsóbb lenne áttérni az angol, az orosz vagy a kínai nyelvre, ez nem fog megtörténni, mert a ritka nyelveket és az apró nemzeteket ugyanúgy védendő értéknek kell tekinteni, mint a ritka, kihalófélben lévő állatfajokat – mondta Toomas Hendrik Ilves.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2012. szeptember 06. 18:09
Mindig tanul az ember. Most nem találom a linket, de ha jól emlékszem a finnek a 4. helyen vannak a legjobb befektetésre ajánlott országok közül és Észtország talán ha a fele Magyarországnak. Tehát ki is az aki kicsi?
Antigoné
2012. szeptember 06. 15:18
A finnugor nyelvrokonság megléte mostanában erősen kérdésessé vált, ettől függetlenül a kis nyelvekés kultúrák védelme nagyon fontos!
Felebarát
2012. szeptember 06. 15:06
jah a finnugorokhoz is annyi közünk van , mint a piacgazdasághoz Matocsynak
szintiboj
2012. szeptember 06. 15:03
Mi nem vagyunk feleslegesek, mi vagyunk a világ közepe, a nyugat is tőlünk tanul válságkezelést! Vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!