Terjed az „érpataki modell”?

2012. február 15. 14:40

„Építő”, illetve „romboló” csoportba helyezte Érpatak lakosait a helyi polgármester, aki szerint a szabadságnál fontosabb a rend.

2012. február 15. 14:40

Több helyi lakossal is perben áll Érpatak polgármestere, nem mindenkinek tetszik ugyanis, hogy Orosz Mihály Zoltán megváltoztatná a közgondolkodást. A politikus filozófiája nyomán a „szabadság” helyett a „rend” került középpontba, és ez alapján a különböző módon cselekvő lakosok az „építő”, illetve a „romboló” csoportba kerültek. A NOL-nak több „romboló” is elmondta, nem érzi úgy, hogy a negatív megítélésű csoportba kellene tartoznia.

Orosz Mihály Zoltán és több lakos is úgy értékeli, az új módszerek nyomán javult a közbiztonság a településen. Orgován Zoltán, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint azonban a romákat a juttatásokból kirekesztik.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zelator
2012. február 15. 22:04
Micsoda szörnyűség! A cigánynak csak akkor van segélye, ha rendet tart a házában és a háza körül( A magyar megteszi magától...) A cigányt kényszeríteni kell rá törvénnyel és önkormányzati rendelettel, mert különben szemétdomb van a háza körül. Olvastam az Érpataki szociális rendeletet. Micsoda szörnyűség, hogy rendet kell rakni a házban és a ház körül, el kell dobálni a havat a járdáról, kertet kell művelni stb. Micsoda nácifasisztarasszista elnyomás! Csökkent a bűncselekmények száma. Nem olyan egyszerű lopni a cigánynak, mint eddig. Ez a"szabadság" hiánya. Hol van az Európai Unió! talán még dolgozniuk is kell, majd a szegény, elnyomott cigányoknak. Az a helyzet, hogy amíg a magyar adófizetők fizetik a cigányok segélyét, ők meg "hálából" kirabolják, meglopják a magyarokat, addig nagyon helyes, amit a polgármester tesz . A TASZ meg jó lenne, ha a magyarok emberi jogait is figyelembe venné. Pl a legalapvetőbbeket: az élethez, emberi máltósághoz és minő rassszista szörnyűség! a tulajdonhoz való ALAPVETŐ emberi jogokat. Mert ezt soha nem nézik, csak cigányok jogait. Na ez a nácizmus! A TASZ Esetleg kártalaníthatná a cigánybűnözők áldozatait! A cigányoknak zabadságukban áll dolgozni, hozzájárulni a közöshöz vagy elmenni az országból. De nem áll szabadságukban más ember emberi jogait megsérteni és bűnözni. Aki nem tud beilleszkedni a közösségbe, annak nincs is ott helye. Talán egyszer ez is bekövetkezik. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke meg szépen megköszöni a magyaroknak, hogy munka nélkül pénzt kap a magyar adófizetők pénzéből, a nagy semmiért, mert amunkát úgyis ahivatal végzi helyette, a cigányok pedig munka nélkül segélyt kapnak szintén a magyarok adójából és kussol. A TASZ meg békén hagyhatja a sokat szenvedett vidéki magyarságot és elmehet a ..és igen kedves zsidó honfitársink, ez itt Magyarország, olyan nemezeti jelképeket használunk, amilyeneket akarunk és kikérjük magunknak, hogy lenácizzanak bennünket vagy a jelképeinket, azok, akiknek az őseit mi fogadtuk be, akik pogromok áldozatai lettek volna máshol, ha a magyarság be nem fogadja őket. Esetleg ha majd elhatárolodnak Izrael sokszor náci módszereitől (egyébként nem vagyok, sem Izral, sem a palesztinok mellett és mindkét nép egyes módszereit elítélem.) akkor van joga és alapja beszélni, addig viszont jobban teszi, ha okosan hallgat! Nagyon, de nagyon elegünk van már az alaptalan nácizásból, rasszistázásból, antiszemitázásból, ami csak az induléatokat szítja. Igen, ha a rend azt jelenti, hogy a bűnözők életét megkeserítik, akkor ez az első. A bűnözők "szabadsága" meg nem érdekel.
Claypool
2012. február 15. 17:59
Hajrá Zoli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
thymian
2012. február 15. 17:36
Ez a taszos gyerek fogyatékos, vagy csak nagyon hazudik, hogy állandóan lefelé pislog és nem mer a kamerába nézni?
gabuci
2012. február 15. 17:00
honnan kerülnek elő ezek a barmok?És a sok bírka polgármesternek választja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!