Sógor: Rettegnek a kisebbségiek

2012. február 10. 12:05

Magyarországon nem, de a szomszédos országokban félnek és rettegnek a kisebbségiek, de Önök ezekről soha nem beszélnek – mondta Brüsszelben Sógor Csaba az RMDSZ képviseletében.

2012. február 10. 12:05

„Elutasítom szociális és liberális kollégáim bírálatát, sőt azt mondom, hogy nevetséges és komolytalan, mert amikor 2006-ban agyba-főbe verték a magyar polgárokat Magyarországon, egyik szocialista meg liberális kolléga sem tiltakozott. Elnézést kérek Navracsics Tibor miniszter úrtól, hogy megemlítem a Klubrádiót: nem Magyarországon zártak be egy rádiót, hanem egy olyan európai tagállamban, ahol egy kisebbségeket sújtó nyelvtörvény – és nem említem meg az országot, aki nem tudja, kérdezzen meg miatt zártak be egy angol nyelvű rádiót. Ahol megfosztják a kisebbségeket az állampolgárságuktól, és Önök hallgatnak, kussolnak, meg sem említik ezt az országot. Sorolhatnám tovább: amikor a szabad mozgás elvét sértette meg ez az ország, mely szomszédos ország köztársasági elnökét nem engedte be, akkor önök megint hallgattak. Én nem tudom komolyan venni az Önök bírálatát, úgyhogy én mint kisebbségi azt tudom mondani, hogy Magyarországon nagyon sok kisebbségivel találkozom, nem félnek és nem rettegnek. A Magyarországgal szomszédos országokban azonban félnek és rettegnek a kisebbségiek, de Önök ezekről soha nem beszélnek” mondta Brüsszelben Sógor Csaba az RMDSZ képviseletében.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. február 10. 17:14
Sógor Csaba minbden keserűségét elmondta, mert megéli- megélte és tapasztalja- azt a megkülömböztetést, Mert a hazaszeretet az előbbiekre igaz, az utóbbiakakt semmi-a pénzen kivűl- nem köti az új hazájukhoz. Számukra ez megbocsáthatatlan, hogy mint /az Isten áldja meg bátorságáért/ Sógor Csaba mondta, a valóságot képtelenek észrevenni!
citizen queen
2012. február 10. 14:03
Igen, valahogy a magyar kisebbségek helyzete nem igazán éri el az EU-bürokraták ingerküszöbét. De bezzeg a magyar cigányok vélt sérelmei, meg a Klubrádió, az nagyon fontos... Hányinger kettősmércés bagázs.
Atisz
2012. február 10. 13:36
Mert az EU csak gazdasági érdekközösség és az ilyesmi senkit sem érdekel. A magyarokkal pedig úgyis mindent meg lehet csinálni.
Ricochet
2012. február 10. 12:51
Engem érdekelne, hogy egy ilyen kiosztáskor mi járhat egy zöldpárti, szocialista, stb. baloldali képviselő fejében, de gyanítom, valami kardinális, mindent elsöprő dologra gondol, mint mondjuk, hogy mit fog vacsorára rendelni a szobaszervíztől, vagy valami hasonló. A lényeg az uborka görbülete, meg az, hogy nehogy klausztrofóbiásak legyenek a csirkék a ketrecben. Bolhacirkusz ez az EU!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!