„Ötven évvel ezelőtt ez volt a jelszó: liberalizmus, demokrácia, felvilágosodás”

2023. augusztus 03. 15:20

Ezt a hülyeséget. A szolidaritás és a reform egyáltalán nem aktuális jelszavak!

2023. augusztus 03. 15:20
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„»Ötven évvel ezelőtt ez volt a jelszó: liberalizmus, demokrácia, felvilágosodás, emberi méltóság, polgári jogegyenlőség, nemzeti függetlenség, népszabadság, szabad gondolás, szabad sajtó, szabad lelkiismeret, szabad verseny, haladás. Ma: tekintélyi állam, totális állam, korporatív állam, munkaállam, népiség, fajiság, új rendiség, új világnézet, új szellemi front, keresztény nemzeti országlás, nemzeti öncélúság, nemzetpolitika, nemzetvédelem, nemzetszervezés, szolidaritás, reform.« – sokan idézték aktualizálva Ignotus Pálnak ezt a szövegét az elmúlt tizenkét évben, mely 1936-ban jelent meg a Szép Szó első számában.

Ezt a hülyeséget. A szolidaritás és a reform egyáltalán nem aktuális jelszavak!”

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. augusztus 04. 04:08
A liberalizmus elszakadt a létrehozójától a keresztény kultúrától. Megújulásra képtelenné vált, önmagát ismétli, kiüresedett. A konzervatív gondolat szerves fejlődés eredménye és megtartotta kapcsolatát a kultúrával és a kultusszal. Ma már a konzervatív gondolat jelenti a fejlődést, a kultúrát és a jövőt. Jobboldali és konzervatív mindaz, amivel szemben a baloldal létrejött. Egy ellen-mozgalom szükségképpen foglya marad annak, ami ellen támad! Tkp. baloldalon nem kultúra, hanem kultúra ellenesség van! A kultúra eredendően jobboldali és konzervatív! Baloldalon csak ideológiák vannak!
connorj
2023. augusztus 04. 02:47
Szolidáris vagyok veled öreg: https://superlove.hu/pride-dildo-silicone-rainbow-dildo-20cm
OneiroNauta
2023. augusztus 03. 19:01
Bukott buddhistaként, te aztán tisztában vagy a világgal, FAM...
llnnhegyi
2023. augusztus 03. 16:31
Maradjunk csak az illiberális, gendermentes, LMBTQmentes, illegálismigrációmentes, rezsitámogatott,13.havis,2/3-s Fidesz/Kdnp kormány mellett még egy darabig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!