Cirkusz és VARieté

2023. augusztus 06. 18:51

A futballhoz igenis hozzátartozik, hogy egy-egy játékvezetői tévedésről másnap vitatkozni lehessen a kocsmában.

2023. augusztus 06. 18:51
null
Szöllősi György
Szöllősi György
Nemzeti Sport

„Mindig eszembe jut, amikor elsőként vetődött föl az úgynevezett videóbíró bevezetésének ötlete, Nagy Miklós, a Játékvezetői Testület korábbi elnöke, egykori FIFA-bíró nagyon ellenezte a döntést, mondván, a futballhoz igenis hozzátartozik, hogy egy-egy játékvezetői tévedésről másnap vitatkozni lehessen a kocsmában, s ezt nem kellene elvenni a szurkolóktól. Nos, roppant naiv volt, hiszen az úgynevezett VAR (sajnos magyarul is rendre így hívjuk) széles körű bevezetése óta nemhogy nem szűntek meg a viták, de még erősebb bennünk a tehetetlen düh érzése, amikor hosszas tanakodás, mérlegelés, adóvevőzés, vonalazás (sőt: 3D-vizsgálat!) után éppen olyan érthetetlen vagy még érthetetlenebb döntés születik, mint amilyet a játékvezető hagyományos, de mára szétkent felelősségével élve fél másodperc alatt meghozott volna, a saját érzékszerveire és rutinjára hagyatkozva.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezért volt jogos Csoboth Kevin kiállítása! (VIDEÓ)

Sokan értetlenkedve fogadták, az Újpest-szurkolók pedig egyenesen felháborodtak, amikor a válogatott támadó a Fehérvár FC elleni mérkőzésen piros lapot kapott. Szakmailag elemezzük: miért volt helyes ítélet Karakó Ferenc döntése?

Nyitókép: MTI/AP/AFP/Marco Bertorello

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. augusztus 07. 09:24
Lásd a tegnapi ZTE-MTK meccset, ahol a VARangy után egy jogtalan tizenegyest kapott a ZTE!!!
kampman
2023. augusztus 07. 07:04
A videóbíró az egyik legjobb dolog, ami történt a futballal. A csalás meg a rengeteg tévedés sosem adott hozzá a futballhoz, csak elvett tőle.
ördöngös pepecselés
2023. augusztus 07. 06:59
a bírói tévedés keserű de lenyelhető pirula hisz a bíró mégiscsak ember akinek pillanatok alatt kell dönteni ----------- a videóbíró viszont a csalás és manipuláció melegágya mert nincs tökéletes technológia de nem is kell mert az már nem emberi lenne
48saxon
2023. augusztus 06. 22:42
https://forbes.hu/uzlet/foci-vb-2018-hegedus-henrik-forbes/ "Miért ennyire gyenge a bíráskodás? Ezen a videóbíró sem tudott segíteni. Az európai foci üzleti problémája is egyben, hogy egy-egy bírói hiba miatt a több száz millió euróból épített csapat nem jut BL-döntőbe. A tőke és a piac szabályozó szerepe itt is meglátszik, nyilvánvaló, nem kellenek fantomgólok és nagy tévedések. Ma már tudnak egymással rádión kommunikálni a bírók, van gólvonal-technológia, és most van videóbíró. Ez a nagy klubok érdeke, és a lobbierejüket be is fogják vetni, hogy ezen az úton tovább haladjunk. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!