Jelbeszéd az életük

2023. július 01. 18:18

A dalt szerettem. A kormányzati jelbeszédet, a kódolt üzeneteiket nem.

2023. július 01. 18:18
null
Lendvai Ildikó
Népszava

»Jelbeszéd az életünk« – így szólt Koncz Zsuzsa dala. A dalt szerettem. A kormányzati jelbeszédet, a kódolt üzeneteiket nem. Milyen alapon kellene nekem, az állampolgárnak rejtvényt fejtenem, ha annak a kormánynak a terveire vagyok kíváncsi, amelyet én választottam? Illetve speciel én nem, de ahogy látom, azok sem igazodnak el jobban, akik rájuk szavaztak. Nekik is azt üzenik vezetőik: »A titkokat nem mondom el«.

A miniszterelnök ugyan nyájasan és sűrűn beszél a rádióban – most éppen az Európa-csúcsról üzent, meg egy német (á, nem magyar, az túl egyszerű volna) lapnak adott interjúból. A legfontosabb itthoni eseményekről egy kukkot sem. Mármint arról, hogy átalakul a kormány. Nemcsak Varga Juditot cserélik le, hanem az európai ügyek intézését berántják a kormányfő közvetlen közelébe, a Miniszterelnökséghez. Két napra rá az is kiderül, hogy menesztik a jelenleg legbalhésabb ügy illetékesét, a köznevelési helyettes államtitkárt. Azt, aki tökéletesen eredménytelen tárgyalásokat folytatott a pedagógusokkal, csupán azt érve el, hogy még jobban felbőszítse őket.

Mindez nyílt beismerése több kormányzati kudarcnak. A legutóbbi lépés annak, hogy elszúrták, hadszíntérré változtatták az oktatást. Állóháború alakult ki: a pedagógusoknak és támogatóiknak nem volt elég erejük ahhoz, hogy elérjék céljaikat, a kormányzatnak pedig ahhoz, hogy szokásos erődemonstrációjával lesöpörje a kérdést a színről.”

***

 

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaznaju
2023. július 03. 01:14
Menjanyádba!
col.Cowalsky
2023. július 02. 15:50
Már csak ez hiányzott!!! V. Mariska, Botox Ildi, Csakazértis Laca meg az Állambolgár Gyuri... legalja.hu
id KakukkMarci
2023. július 02. 13:24
Ildikó néni! Észre kellene már vennie, hogy elszállt az idő magácska felett is! Az időről-időre egyre nagyobb sületlenségek írásával a maradék renoméját is csak egyre jobban rombolja. Lassan az is a volt pártja támogatottsági szintjére zuhan(1-2 %).
tapir32
2023. július 02. 12:03
Csúnya, öreg néni butaságokat ír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!