Hatalmas gesztus az ukránok részéről Sándor Fegyir nagyköveti kinevezése

2023. július 12. 15:31

Legyen Novák Katalin egyéni problémája, ha a halogatása alatt a fronton harcoló Sándor Ferencet lelövik.

2023. július 12. 15:31
Juszt László
Juszt László
Facebook

„A lövészárkok professzora, Sándor Fegyir, magyarul Sándor Ferenc ukrán–magyar kétnemzetiségű filozófus, szociológus, egyetemi tanár. A nevét idehaza onnan ismertük meg, hogy az ukrán honvédő háborúban aktívan veszi ki a részét, miközben egyetemei előadásait a lövészárkokból tartja meg. Nem mellesleg a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének külső tagja is. Néhány hónapja jelent meg a hír, hogy Ukrajna Magyarországra küldené nagykövetként.

Csakhogy Novák Katalin hónapok óta nem képes időpontot találni a megbízó levelének átvételére. Pedig… Hatalmas gesztus az ukránok részéről Sándor Ferenc, egy magyar nemzetiségű állampolgáruk kinevezése. Főleg azután, hogy Orbán több kijelentése gyalázatos volt, a nemzetközi diplomáciában ismeretlen és elfogadhatatlan stílusban. Kijelentette, hogy «Ukrajna pénzügyi értelmemben nem létező ország. Ukrajna a senki földje. Ukrajna nem nyerhet Oroszországgal szemben».

És ezután teszik meg azt a példátlan gesztust, hogy egy magyar nemzetiségű egyetemi tanárt neveznének ki Budapestre nagykövetnek. Nos, Novák Katalinnak az ő megbízólevelével vannak gondjai. Már sokszor leírtam, megismétlem: olyan mint önálló magyar külpolitika nem csak a rendszerváltás előtt nem volt. Ma sincs! Az pedig legyen Novák egyéni problémája, ha a halogatása alatt a fronton harcoló Sándor Ferencet (NE TÖRTÉJEN MEG!) véletlenül lelövik…”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitipalmo-2
2023. július 17. 19:45
Sírt a nyúl a kertben, stüszivadász ne lőj meg. Ez meglőtte, haza vitte megfőzte, s mind megette. Papírja van, h. rabsics vadorzó. Ne sajnáljuk, had hízzon belzedúbnak sok dolga lesz vele. Van pofája mindenbe bele verni az orrát. Ja egyébként ő is impexes leszármazott?
piramis-2
2023. július 17. 18:40
Amíg a Huszti nevű disznó vonyít... Jó irányba mennek a dolgok.
alenka
2023. július 13. 17:08
Ránézek a csuf ukran pofajara....és elvesztem a nőiességemet....vele az agyamat is....
Sany Xepi
2023. július 13. 14:38
Egy nagy lof@szt vastaglábú ez egy magyar nevű és magyarul beszélő ukrán. Nincs ebben semmi gesztus ha hallotad miket nyilatkozik magyar névvel magyarul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!