Vásárhelyi Mária: Hasonló diktatórikus tendenciák érvényesülnek Magyarországon és Oroszországban

2023. június 29. 18:28

„A diktatúráknak éppen az a célja, hogy elidegenítse az embereket a politikától” – fogalmazott.

2023. június 29. 18:28
null

Vásárhelyi Mária is kifejtette véleményét az oroszországi Wagner-lázadással kapcsolatban. A baloldali megmondóember szerint a puccs napja „sok szempontból nagyon pontos anamnézist nyújtott Oroszország hatalmi viszonyairól és az orosz társadalom állapotáról is”.

„Az a tény ugyanis, hogy egy magánhadsereg 800 km-t háborítatlanul megtesz egy nap alatt egy országban, anélkül, hogy az út mentén vagy a városokban élő civil lakosság bármilyen módon kifejezné a viszonyát a masírozó zsoldosokhoz, mindent elmond a társadalom pszichés állapotáról. Hiszen nemcsak arról van szó, hogy senki nem próbálta megvédeni a rendszert, az elnököt, saját városát, feltartóztatni a sereget, hanem arról is, hogy

– fogalmazott. 

Vásárhelyi szerint a szombati események azt bizonyítják, hogy „a társadalom teljesen hibernált állapotban van, az emberek szenvtelenül asszisztálnak ahhoz, ami országukban történik, mert úgy gondolják, hogy az ő életüket nem változtatják meg az éppen aktuális hatalmi viszonyok”

Hozzátette: „És a diktatúráknak éppen az a célja, hogy elidegenítse az embereket a politikától, elhitesse velük, hogy semmi közük a közügyek intézéséhez. Így van ez a történelmi kezdetek óta zsarnoki elnyomásban élő orosz néppel és hasonló tendenciák érvényesülnek nálunk, Magyarországon is”.

***

Nyitókép: Facebook

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik