Varga Judit, a listázott miniszter

2023. június 30. 10:01

Varga Juditot nyilvánvalóan felállította a miniszterelnök.

2023. június 30. 10:01
null
Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán
HVG

„»Az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot« – május végén így reagált Varga Judit arra a hírre, miszerint az Európai Parlament határozatot fogadott arról, hogy Magyarország alkalmatlan az Európai Unió soros elnöki tisztének betöltésére.

A leköszönő igazságügyminiszter akkor feltehetően még nem sejtette, hogy jövőre esedékes európai parlamenti választás után ő maga is ennek az uniós intézménynek a tagja lehet, miután Orbán Viktor – egyéb érdemei elismerése mellett – a Fidesz EP-listavezetői tisztségébe száműzte őt a miniszteri bársonyszékből. Mert ne tévedjünk, Palkovics László korábbi távozásával szemben most csak formailag van szó lemondásról.

Varga Juditot nyilvánvalóan felállította a miniszterelnök, mivel a körülötte levő sorozatos botrányok (Pegazus-botrány, Völner-Schadl-ügy, ingatlanügyek stb.) még ebben a politikai rendszerben is tehertételt jelentettek a kormányzat számára.”

***

Lemond Varga Judit

Orbán Viktorral már közölte a lemondási szándékát az igazságügyi miniszter.

 

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 01. 14:40
Eléggé egyértelmű. A miniszterasszony mindenről is nyilatkozgatott, nem a munkáját végezte. Miniszterből képviselő egyértelmű lefokozás. "Brüsszel" Európa parlamentje az otthon kényelmetlenné vagy feleslegessé vált politikusok elfekvő intézete. Szívesen mennek oda a bukottak, mert magas fizetéssel jár. Aki addig senki sem volt, neki hatalmas karrier és előrelépés egy EP képviselőség. Egy miniszternek viszont lefokozás, bukás.
Osztap Bender
2023. július 01. 06:27
Varga Juditot nyilvánvalóan felállította a miniszterelnök. Orbán felhívott telefonon vagy email-ben értesített róla? Valaha én is azt gondoltam, hogy én vagyok a világ legokosabb embere, de miután minden cégnél, akiknek dolgoztam, felvilágosítottak, hogy nekik is van ilyen (néhol kettő is), lemondtam a megtisztelő címről.
machet
2023. július 01. 06:16
Ez a Somogyi egy kiváló ember.Mégis jól megél a sz@rból.
nyugalom
2023. június 30. 22:42
Ez egy aljas gnom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!