Válasz a DK sajtóközleményére

2023. június 07. 17:46

A DK a mai sajtóközleményében hamisan azt állította, hogy nőtt a terhességmegszakítások száma Magyarországon!

2023. június 07. 17:46
null
Takács Péter
Takács Péter
Facebook

„Válasz a DK sajtóközleményére

A DK a mai sajtóközleményében hamisan azt állította, hogy nőtt a terhességmegszakítások száma Magyarországon!

Ez egyszerűen nem igaz! A Gyurcsány-párt ismét hazugságokkal vezetné félre a magyar embereket.

A terhességmegszakítások 2010 óta tartó folyamatos csökkenése tavaly is folytatódott, míg 2021-ben 12 876 volt ez a szám, addig 2022-ben közel 500-al kevesebb!!

A közvélemény által „szívhang-rendeletként” ismert szabályozás tavalyi módosításának célja az emberi élet védelme és a várandós teljes körű tájékoztatása. Ennek értelmében a terhességmegszakítás elvégzése előtti utolsó orvosi vizsgálaton az anya részére a magzati életfunkciók egyértelmű bemutatása szükséges.

Azt állítani, hogy a művi vetélés száma növekedett, egyértelműen a közvélemény félrevezetése a DK részéről. Az abortuszok számának csökkenése az említett rendelet hatályba lépése után is folytatódott.

A rendelet megjelenése előtti 7 hónapban ez a szám 7 564 volt, az azt követő 7 hónapban pedig 7 336.

A családalapítás és gyermekvállalás terén tapasztalt kedvező folyamatok nem egyetlen rendelet módosításának tudhatók be, hanem annak a következetes és komplex családtámogatási rendszernek, amelyet a polgári kormány a vágyott gyermekek megszületése érdekében folyamatosan fejleszt.”

***

Dobrev Klára rákkal, iskolásokkal, elszállt energiaárakkal és kivándorlókkal riogat: íme a valós adatok!

A DK árnyékminiszterelnöke két hete indított országos kampánykörutat az európai parlamenti választások apropóján. Az első kampányesemény Szombathelyen volt, a második Szegeden . Dobrev az útján grafikonokkal illusztrálva hirdeti, hogy Magyarország borzasztó hely, de ők elhozzák majd a reményt. Mielőtt még a véleményét objektív igazságnak vélnénk, nézzük meg mélyebben, hogyan állunk azokon a területeken, amelyeket ő kiválasztott.

 

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik