Válasz a DK sajtóközleményére

2023. június 07. 17:46

A DK a mai sajtóközleményében hamisan azt állította, hogy nőtt a terhességmegszakítások száma Magyarországon!

2023. június 07. 17:46
null
Takács Péter
Takács Péter
Facebook

„Válasz a DK sajtóközleményére

A DK a mai sajtóközleményében hamisan azt állította, hogy nőtt a terhességmegszakítások száma Magyarországon!

Ez egyszerűen nem igaz! A Gyurcsány-párt ismét hazugságokkal vezetné félre a magyar embereket.

A terhességmegszakítások 2010 óta tartó folyamatos csökkenése tavaly is folytatódott, míg 2021-ben 12 876 volt ez a szám, addig 2022-ben közel 500-al kevesebb!!

A közvélemény által „szívhang-rendeletként” ismert szabályozás tavalyi módosításának célja az emberi élet védelme és a várandós teljes körű tájékoztatása. Ennek értelmében a terhességmegszakítás elvégzése előtti utolsó orvosi vizsgálaton az anya részére a magzati életfunkciók egyértelmű bemutatása szükséges.

Azt állítani, hogy a művi vetélés száma növekedett, egyértelműen a közvélemény félrevezetése a DK részéről. Az abortuszok számának csökkenése az említett rendelet hatályba lépése után is folytatódott.

A rendelet megjelenése előtti 7 hónapban ez a szám 7 564 volt, az azt követő 7 hónapban pedig 7 336.

A családalapítás és gyermekvállalás terén tapasztalt kedvező folyamatok nem egyetlen rendelet módosításának tudhatók be, hanem annak a következetes és komplex családtámogatási rendszernek, amelyet a polgári kormány a vágyott gyermekek megszületése érdekében folyamatosan fejleszt.”

***

Dobrev Klára rákkal, iskolásokkal, elszállt energiaárakkal és kivándorlókkal riogat: íme a valós adatok!

A DK árnyékminiszterelnöke két hete indított országos kampánykörutat az európai parlamenti választások apropóján. Az első kampányesemény Szombathelyen volt, a második Szegeden . Dobrev az útján grafikonokkal illusztrálva hirdeti, hogy Magyarország borzasztó hely, de ők elhozzák majd a reményt. Mielőtt még a véleményét objektív igazságnak vélnénk, nézzük meg mélyebben, hogyan állunk azokon a területeken, amelyeket ő kiválasztott.

 

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2023. június 08. 10:47
Itt vannak a tényleges adatok: https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0064.html Grafikonon: https://pasteboard.co/V8qOxVrkVEek.png Vagyis: évek óta csökkenő a tendencia, de ettől még igaz, hogy 2022 második felében több hónapban is a korábbiak fölé emelkedett újra. Ahogy a Válasz eredeti cikke is írta, ennek alapvetően nem a szívhangrendelet, hanem a gazdasági helyzet lehetett az oka. Új éves adatunk természetesen még nincs idénre. De a KSH adatai végén is ott van: az előző 12 havi gördülő időszakra számított mutató 101,3%, egyelőre enyhe _növekedést_ mutat. Évvégére meglátjuk, mennyi lesz.
keltafan
2023. június 08. 09:46
Kis hazugság. Nagy hazugság. Statisztika. A legalacsonyabb az abortuszok száma akkor lesz, amikor már nem lesz szülőképes nő az országban. Ezért aztán -- bár a DK-ról amúgy megvan a véleményem -- ebben a kérdésben az államtitkár csúsztat. Nem abszolút számokat kell nézni, hanem arányokat. 2010-ben 10 millió körül volt a lakosságszám, most meg 9,3 és 9,4 között. Szóval nem csoda, hogy abszolút értékben csökkent az abortuszok száma. A szülőképes nőké is. A születések száma is. Stb.
Ekeke
2023. június 08. 09:29
https://culture.hu/hu/brussels/munkatarsaink?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202306 Négy kétharmad/13 év után, tessék megnézni ki a brüsszeli magyar kulturális intézet igazgatója... Mintha még mindig az szdsz kormányozna.
Carsac
2023. június 08. 07:58
Konkrét adatokkal kérnék példákat arra, hogy a Dobrev Klára monogramjáról elnevezett pártféleség, az utóbbi években hivatalosan mikor NEM hazudott. Megélhetési hazaárulók ezek mind.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!