Ez egy cinikus pártpolitikai döntés volt, egy számító gesztus a szélsőjobboldalnak

2023. június 05. 13:02

Ameddig a köztársasági elnök nem ad elfogadható magyarázatot az egyetlen fajsúlyos döntéséről, addig ez a verzió marad is az igaz.

2023. június 05. 13:02
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Novák Katalin köztársasági elnök hosszú interjút adott a 24.hu-nak. Először is fejezzük ki örömünket, hogy ilyen világszínvonalú képviselői vannak a semmitmondás mesterségének hazánkban. Köztársasági elnök asszony sokat gyakorolta már ezt a versenyszámot, de ezzel az interjúval kétségtelenül elérkezett a semmitmondás-olimpia rekorderei közé.

Nehéz választani, de az interjú talán legérdemtelenebb része mégis az, amikor Budaházy György kegyelméről beszél. Kísérletet sem tesz arra, hogy megindokolja a döntést, saját bevallása szerint sem ismeri az ügy minden részletét, még csak sejtetés se volt arról, hogy végső soron mi köze lehetett mindennek a pápalátogatáshoz. Valójában nem tudtunk meg semmit, nem tudta megmagyarázni a köztársasági elnök, hogy miért adott egy terroristának kegyelmet.

A félrebeszélés valójában beismerése annak, hogy ez egy cinikus pártpolitikai döntés volt, egy számító gesztus a szélsőjobboldalnak. És ameddig a köztársasági elnök nem ad elfogadható magyarázatot az egyetlen fajsúlyos döntéséről, addig ez a verzió marad is az igaz.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik