Orbán Viktor nem unja meg soha

2023. június 17. 14:08

Orbán és vörös rendőrminisztere nyilvánvalóan a tiltakozók kifárasztására játszanak.

2023. június 17. 14:08
null
Szily László
Szily László
444.hu

„Orbán és vörös rendőrminisztere nyilvánvalóan a tiltakozók kifárasztására játszanak. A diákokat lekoptatja a felvételi és amúgy is ezer jobb dolguk lehet, mint öreg Moszkva-bérencekkel foglalkozni 2023-ban, a tanárok meg olyan csórók, hogy hamar megtörnek – gondolhatják a magyar SZSZSZK vezetői.

A Kossuth téren pénteken tényleg azt lehetett érezni, hogy a tanár-diák tiltakozó mozgalom válaszúthoz érkezett. Első lendületükkel pár hónap alatt sokkal többet értek el, mint az Orbán-rezsim hivatalos ellenzéke 2010 óta összesen. A normális életre vágyó, európai magyarok hiteles hangját tudták behozni a közéletbe. Orbán Viktornak a jelek szerint erre kevésbé van szüksége, mint magyar fiatalokra és magyar tanárokra. Ez legalább kiderült, ha bárkinek bármilyen illúziója lett volna arról, hogy mi Orbán Viktor piroritása.

De hogyan lehet ezt folytatni? Ők nem hivatásos ellenzékiek, sőt még aktivistának is botcsinálták és tényleg csak nyugodtan szeretnének tanítani és tanulni. Ez az Orbán-Magyarországon természetesen képtelenség.

Pénteken azt lehetett érezni, hogy amit el lehetett mondani, azt már hússzor elmondták és hogy hiába hiteles és megrázó szinte minden beszéd, sokadjára hallgatjuk kábé ugyanazt. Ez persze az Orbán-rendszer természetéből fakad, amennyiben a magyar közbeszéd kormányoldalról nézve ezerszer-tízezerszer elismételt, tagfelhő szintű primkó szlogenekből áll.

A diákmozgalom kipróbálta a picivel radikálisabb – bár akármelyik stabil demokráciában alapnak számító – utat, amire brutális, a vezetők szellemiségének megfelelően rendpárti kommunista válasz érkezett. A lelki értelemben vett ütés a felszólalásokból ítélve rendesen benne maradt szegény gyerekekben, akik naivul azt hitték, hogy egy uniós ország uniós polgárai.”

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. június 18. 17:24
KI ez az ARTFOS, PORTFOS, ARRAMOS?
csulak
2023. június 18. 16:37
Baloldal = nyilasuralom !
nyugalom
2023. június 18. 16:11
Dobreváék ?
Tidal_wave
2023. június 18. 15:03
Ez a Szili László (szándékosan írtam pontos i-vel) mindig is egy undorító féreg volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!