Szellemi bulimia

2023. június 08. 07:58

Önmagában is abszurd, hogy Donáth Anna, egy, a választáson elbukott politikus szeretné megmondani, milyen legyen a magyar közoktatás.

2023. június 08. 07:58
null
Bán Károly
Magyar Hírlap

„Donáth Anna, a Momentum arca és stratégiai programalkotója kevesellte az Európai Bizottság által megalkotott huszonhét szupermérföldkövet, a napokban egy huszonnyolcadikkal is előrukkolt. Személyes egyeztetést kért Vera Jourovától, a brüsszeli kormány alelnökétől, hogy felhívja a figyelmét a magyar oktatás súlyos válságára. Azt kérte, hogy az Európai Bizottság mindaddig ne folyósítsa a Magyarországnak járó uniós forrásokat, ameddig az Orbán-kormány nem vonja vissza az általuk bosszútörvénynek nevezett jogszabályt, a pedagógusok státusztörvényének tervezetét, valamint nem kezd hozzá az oktatás »valódi” reformjához.

Most hagyjuk is azt, hogy jó-e az, ami az oktatás területén történt az elmúlt tíz esztendőben, vagy sem, hogy építő jellegűek-e azok az intézkedések, amelyekkel az Orbán-kormány kezelni kívánja az oktatásban kialakult helyzetet. Hisz ez a történet, Donáth ügybuzgalma igazából nem a pedagógusokról, nem az oktatás helyzetéről, jövőjéről szól, hanem csupán a jelenlegi kormány ellehetetlenítésére tett kísérlet.

Nem is az első és nem is az utolsó.

Hiszen az előző esztendő brüsszeli tárgyalásai alapján a kormány az idei költségvetésbe be is tervezte azokat a forrásokat, amelyek Magyarországnak járnak, mind a helyreállítási alap, mind pedig az Unió soros költségvetése tekintetében. Sok más cél mellett tehát a pedagógusok béremelésére szánt összeget is magában foglalja ez a költségvetés.

Donáth akciója azonban ezt (ezt is) megpróbálja felülírni. Önmagában is abszurd, hogy egy, a választáson elbukott politikus szeretné megmondani, milyen legyen a magyar közoktatás, milyen reformlépések szükségesek. Tetszettek volna megnyerni a választásokat!”

Nyitókép: Facebook

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik