Miben tud ez az ország összefogni, miben tud itt bárki bárkivel egységfrontra lépni?

2023. június 29. 06:34

Ha nem osztom meg a követőimmel, hogy őrséget állok az SZFE tetején, akkor nem tudok lefeküdni aludni.

2023. június 29. 06:34
null
Ónodi Eszter
HVG

„A kormányoldal és a nem a holdudvarához tartozó művészek között jó ideje rendszeresek az összeütközések, a művészeti élet jelentős szereplői kerülnek direkt támadás alá. Ön mit gondol erről a helyzetről?

Bárkinek a direkt megtámadása elítélendő, legyen szó egy ukrajnai falu lakosairól vagy egy közéleti szereplőről. Mondják, hogy aki kiáll a reflektorfénybe, annak tűrnie kell a bántást, de szerintem ez nem ilyen egyértelmű. Egy művészt lehet kritizálni az alakításai miatt, de hogy a politikai hovatartozása vagy olyan ügyek miatt tegyék ezt, amelyek mellé odaáll… ezt méltatlannak gondolom.

Persze az is igaz, hogy szuper lenne, ha olyan világban élnénk, ahol minden rendben volna, az emberek pedig emiatt annyira unatkoznának, hogy nem lenne más dolguk, mint ilyenekkel szórakozni. De azért ezeknél van egy csomó fontosabb dolog, figyelemelterelésnek viszont jók, arra, hogy ne a valós problémákról legyen szó.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem einstandolása idején ön is megjelent a tiltakozó demonstrációkon. Önt érték ezért támadások?

Nem vagyok harcos típus, de akadnak olyan helyzetek, amikor azt érzem, hogy a torkomban van már a gombóc, és ha ezt nem tudom valahogy artikulálni, akkor rosszul leszek. Ez is ilyen volt. Azt éreztem, hogy ha nem osztom meg a harminc-negyvenezer követőmmel, hogy őrséget állok az SZFE tetején, akkor nem tudok lefeküdni aludni. Ezután persze pillanatok alatt megtaláltak a trollok, és különböző epeömléseket küldtek komment formájában.

Az agyammal tudtam, hogy hová kellene ezeket tennem, de nagyon nehéz volt megemésztenem. És mondom ezt úgy, hogy jóformán a kispadról néztem csak az eseményeket.”

Fotó: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2023. június 30. 21:09
„Azt éreztem, hogy ha nem osztom meg a harminc-negyvenezer követőmmel, hogy őrséget állok az SZFE tetején, akkor nem tudok lefeküdni aludni.” ----------------------- Őrségben aludni? Még szerencse, hogy aznap nem ostromolt az ellen.
SoLa67
2023. június 30. 14:21
Annyira jó lenne, ha egyes művészek nem a politikai állásfoglalásaikkal, hanem a művészi teljesítményükkel keresnék a népszerűséget! Miért nem kellett egy nemzet színésze Máté Erzsinek (Isten nyugosztalja) politikával, meg állásfoglalásokkal és oldalakhoz állással foglalkozni? Mert volt akkora színész, hogy az csak ártott volna neki. Ónódi Eszter az őrt állásával a fasorban sincs hozzá képest. És nem azért mert őrt állt és állást foglalt. Hanem mert szakmailag újabban középszerű, nulla értékű sorozatokban (lásd Apatigris) nyújt 1 perc alatt felejthető teljesítményt. Kitüntetést is az oldalhoz állása miatt kapott.
Szekértábor
2023. június 30. 10:11
"Egy művészt lehet kritizálni az alakításai miatt, de hogy a politikai hovatartozása vagy olyan ügyek miatt tegyék ezt, amelyek mellé odaáll: ezt méltatlannak gondolom." Ostobaság. Az elemi logikát nélkülözi ez a szerencsétlen mondat. A művészek politikai hovatartozása nem érdekel, amíg nem használják fel az ismertségüket annak propagálására. Aki viszont kiáll a tűzvonalba, hogy lelkesítse a csapatát, azt az ellenfelek lelőhetik. Miféle felsőbbrendű mentalitás már az, hogy politikai jelszavakra váltom a művészi ismertségemet, de méltatlannak tartom, ha ezért kritizálnak?
kolozsv
2023. június 30. 09:33
"Miben tud ez az ország összefogni, miben tud itt bárki bárkivel egységfrontra lépni?" Én is ezt kérdezem, mikor tudtok a többséggel összefogni és miben? HP
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!