Miért fújnak az EU-ban Orbánra?

2023. június 10. 08:07

A magyar kormányfő nemcsak erőt mutat, hanem tükröt is a megalkuvóknak.

2023. június 10. 08:07
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

„Ez az írás tulajdonképpen egy cikksorozat harmadik részének is tekinthető. Mindegyik rész Orbán Viktor politikai sikerének titkait vizsgálja, különösen abból az aspektusból, hogy a politikai ellenfeleit mindez hogyan érinti, elsősorban Magyarországon. Most viszont nézzük meg, miért kapnak tőle idegrángást az Európai Unió nagyszínpadán politizáló kiválóságok…

Először azonban gyorsan ismételjük át az eddigieket. Még 2021 júniusában jelent meg az első ilyen írásom Miért gyűlölik ennyire Orbánt a »libsevikek« címmel a PestiSrácok.hu-n. Ebben elsősorban azt elemeztem, hogy a miniszterelnök hogyan húzta keresztül a globalista hálózat számításait. Soros-ösztöndíjasként egyértelműen libsivezérnek szánták, akinek – az akkori tervek szerint – a maoistákból liberálissá vedlett, egyszer majd kiöregedő SZDSZ-es reptiliánok helyét kellett volna a megfelelő pillanatban átvennie Magyarország helytartójaként. Ehelyett ő azonban nemzeti szuverenista lett, nemcsak »átállt«, de az SZDSZ ifjúsági szervezetének szánt Fideszből is önálló, ütőképes pártot csinált, és az egészet, a politikai know-how-val együtt, »átvitte« a jobboldalra. Ráadásul mindezt az orruk előtt csinálta! És nem tudták megakadályozni.

Tavaly augusztusban, szintén a Pesti Srácokon, az »Orbán… és a többiek« című írásban pedig elsősorban a személyes politikusi képességekről, kvalitásokról esett szó. Amelyekkel Orbán Viktor vitathatatlanul rendelkezik, a hazai ellenzékben politizáló percemberkék pedig jól láthatóan nem. Ha kedveli valaki Orbánt, ha nem, ezeknek a kvalitásoknak és a belőlük fakadó politikai sikereknek a belátása, elismerése, megértése a minimális feltétele lenne annak, hogy képesek legyenek vele szemben életképes alternatívát állítani, ad abszurdum legyőzni.”

***

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik