Elvtársi muri

2023. június 19. 06:30

Egy rögtönzött kutatás a megjelentek között nagy valószínűséggel kevés gyakorló tanárt talált volna.

2023. június 19. 06:30
null
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„Sokaknak támadhatott hiányérzete az úgynevezett pedagógustüntetések kapcsán. Volt itt minden, ami liberálbaloldali szem-szájnak ingere: kormányszapuló vulgáris rigmusok, transzparensek, hosszadalmas, hergelő politikai beszédek, vezető baloldali pártpolitikusok felvonulása, néha egy kis trágárkodás, majdnem minden, ami kell egy mai menő ellenzéki demonstrációhoz. Egyvalami volt csak kevés, ami pedig elengedhetetlen kelléke kellene, hogy legyen az effajta liberális úri, helyesebben elvtársi murinak: állampolgárok számottevő tömege. És ha már itt tartunk, még valami fontos rekvizítum, kellék szintén hiányzott: maguk a pedagógusok. Márpedig nélkülük mit sem ér egy vérbeli tiltakozás, még a magukat liberálisnak, zöldnek hívó nemzetközi szélsőbaloldali berkekben sem.

Természetesen nem állítjuk, hogy ne lett volna egy szál pedagógus sem az Országház előtt, elég csak a baloldali és liberális gyökerű szakszervezetek prominenseire és tagjaira gondolni. Ám egy rögtönzött kutatás a megjelentek között nagy valószínűséggel kevés gyakorló tanárt talált volna.

Ha már itt tartunk, arról sem ártana tájékozódniuk, vajon miért mozgat meg olyan kevés embert ez a »Fúj kormány!« álságos, álérdekvédő demonstrációsorozat. Hát azért, mert itt sem akarják egy percig sem szimpatikussá tenni magukat, kizárólag arra koncentrálnak, hogy a lakosságot, tanárokat, diákokat rávegyék, sőt rászorítsák valamire – véletlenül mindig a jobbközép polgári kormány támadására. Meg tudja valaki mondani közülük értelmes, egyszerű szavakkal az általuk státustörvénynek nevezett, sőt gúnyolt, szidalmazott tervezetről, javaslatról, hogy mi a bajuk vele? Érdemes beleolvasni a Soros György által támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) álszakmai szövegébe, amit arról állítottak össze, mik a törvény úgymond legégetőbb kérdései. Értékes jutalmakat lehetne kiosztani azok között, akik ez alapján vagy a Gyurcsány-párt bosszútörvényt emlegető kirohanásai nyomán rájönnek, valójában mi a gondjuk azzal, hogy a pedagógusok a közalkalmazotti helyett köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban lesznek a jövőben. Hihetetlen, hogy mennyire semmilyen értékelhető konkrétumot nem tudnak mondani.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. június 19. 14:04
Ezek elősször tanuljanak meg viselkedni művelt emberi módon! és csak azután akarjanak tanítani, ha ezt megtanulták!
Doromb13
2023. június 19. 11:05
Te tanítottál valaha is, hogy ilyen "bennfentes" módon kinyilatkoztatsz? Próbáld ki akár csak egy fél évig,hogy mit jelent ma tanárnak lenni- na nem a kétszeres-háromszoros fejkvótával ,és minden egyébb földi jóval támogatott egyházi - hanem a leszakadó mennyezetű,omladozó vakolatú,elektronikai eszközöket, és a hozzájuk szükséges nyomtató-papírt,de WC-papírt,krétát,stb nélkülöző Állami fenntartásuakban! Bízvást menekülni fogsz az első adandó alkalommal !
istvanpeter
2023. június 19. 10:20
Az egész felfordulást a gyurcsányista fasiszták és a csökevényes kommunista pedagógus szakszervezetek szervezik, de főleg csak a provokáció és a propaganda megy, mert a tisztességes és becsületes pedagógusok több, mint kilencvenkilenc százaléka távol tartja magát a nemzetrontóktól.
mondeos
2023. június 19. 08:53
Azért nekem az is furcsa és elgondolkodtató, hogy még egyetlen pedagógust sem hallottam elhatárolódni ettől a szélhámos csürhétől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!