Nem mintha a montenegrói játékosok létező vagy nem létező sértettsége valamennyire is érdekelne

2023. június 18. 12:33

Elég messze vagyunk még az ilyen kamu attitűdök felvételétől.

2023. június 18. 12:33
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Facebook

„Nem mintha a montenegrói játékosok létező vagy nem létező sértettsége valamennyire is érdekelne, de azt tényleg nem értem, mi ez a nem kevesekben lévő, Montenegró felé dívó lesajnálás, egyetemben azzal, hogy milyen rossz is volt a tegnapi eredmény.

Mi ne nézzünk le senkit, értem ezt a szurkolókra. amúgy se, de elég messze vagyunk még az ilyen kamu attitűdök felvételétől.

Szezon végén, 40-45 meccsel minimum a lábában érkezett mindenki az estére, legyünk finomak, nem kifejezetten jó talajú pályára.

Az honnan jön, hogy Montenegró nem _képességes_ csapat? Vujacic a nem túl jó szezont futó, de a magyarnál erősebb bajnokság topcsapatának, a Partizán Belgrádnak alapembere, Savic-ról egy futballt alapszinten követő embernek fölösleges bővebben beszélni, Vesovic a BL-be odaérő Karabagban játszik sokat, Jankovic ugyanott van, Krstovic több magyar, köztük Kalmár csapattársa Dunaszerdahelyen, Jovetic meg már rég túl van a fénykorán, de én még emlékszem a firenzei időszakára, aztán játszott a Manchester City-ben és az Interben is.

És akkor ott volt még csereként a Celtic-ben alapember Haksabanovic is.

Világverő, európai elithez tartozó csapat? nem, de mi sem. megverték őket otthon a szerbek – hazai pálya bizonyos szempontból –, 2-0-ra? igen. mi nem vagyunk a szerbek sem, mert ők például pár hónapja a vb-n sem voltak rosszak.

Jobb csapat vagyunk? persze, de egy idegenbeli 0-0-ért kicsit sok a vizes lepedő.

Úgy felesleges elvárásokat megfogalmazni, hogy az extraklasszis mindig az alap, mert olyan nem lesz.

Bszó csapatunk van, évtizedek óta nem volt ilyen, megkockáztatom, a 2016-os sem volt ennyire összerakva, fejlődünk, erősödünk, reális, újabb, zsinórban harmadik Eb-részvétellel – mit nem adtunk volna ezért még 10 éve is –, értékeljük ezt.

Veretlenül állunk a második, továbbjutó helyen, eggyel kevesebb meccset játszva, mint a montenegróiak.”

***

Nyugalom, a magyar foci fölemelkedése nem Montenegró ellen dőlt el

Az elmúlt évtized kőkemény munkája garantálja a hosszú távú sikert, nem egy ártalmatlan botlás a kudarcot.

 

Nyitókép: Rusmin Radic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 18. 22:57
Trombi,te csak lengesd a karod..máshoz úgy is hülye vagy..
Kvari.gergo
2023. június 18. 21:33
Annak azert orulok hogy a rohado fogu szakallas tokas gyoker a focihoz is nagyon ert... Halistennek nem hiaba mennek ra az adofizetoi milliok...
Fideszkutya
2023. június 18. 15:47
Ez a komcsi kádergyerek a focihoz is ért? Idegenben jó az x, itthon nyerünk ellenünk. A második hely a cél, ahhoz ez jó eredmény.
pragmatika
2023. június 18. 15:32
Hmmm.... meglepően passzívan játszottunk. Amolyan időhúzásosan, már a meccs elejétől. Folyton hátra passzolgattunk, kevés volt a próbálkozás. Az én fejemben megfordult az is, hogy ezek talán lebeszélték egymással, hogy jó lesz az az x. Mindenesetre elég unalmas meccs volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!