Európának új vezetésre van szüksége

2023. június 08. 21:30

Váltakozó krízisek korszakát éljük, melyeket nem lehet elavulttá vált automatizmusok mentén megoldani.

2023. június 08. 21:30
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Felkészültek-e az európai vezetők a jövő kihívásaira?

Az European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű think tank éves konferenciáján mások mellett erre a kérdésre kerestük a választ Célia Belinnel, az ECFR párizsi irodájának vezetőjével, Valentino Valentini olasz miniszterhelyettessel, Bogdan Klich lengyel szenátorral és Daniel Sachs volt svéd miniszterrel.

Európa jövőjével kapcsolatban sok a nyitott kérdés, egy dolgot viszont leszögezhetünk: váltakozó krízisek korszakát éljük, melyeket nem lehet elavulttá vált automatizmusok mentén megoldani. Európának új vezetésre van szüksége.”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
concret
2023. június 10. 01:08
Ez a jó politikus titka: olyanra vágyik, ami garantáltan megvalósul. Európának jövőre új vezetése lesz. Az is biztos, hogy az Uniónak sokkal távlatosabban gondolkodó- tervező, operatívabb irányításra lenne szüksége. Sajnos meglepetés lenne egy ilyen változás, nem látszik igazi előzménye. Más kérdés, hogy Orbán Balázs szavai továbbra is csak a kormánypárti szavazók megalapozatlan hitegetésére jók. A kontinens radikális pártjai akár bal-, akár jobboldalon csak marginális szerepűek, és még ezeket a táborokat is kibékíthetetlenül osztja meg az Oroszországhoz fűződő ellentétes viszonyuk. Nincs az a think tank, amelyik ezt a feladványt megoldaná.
Coupdetat
2023. június 09. 18:18
Az EU-nak választott vezetése van ... ha ugyanezt mondanák a kommunista pártodra, rögtön nyivákolna a cigányszaros pofikád. -------------------------------------------------------------------------- "Az MNB ítéletet mondott a kormány kamatstopja fölött: igazságtalan, indokolatlan, káros"
Lajoss
2023. június 09. 14:22
Magyarországnak új vezetésre van szüksége..:)
dakotasámán
2023. június 09. 13:47
"Európának új vezetésre van szüksége." természetesen orbán viktorra, meg a 25%-os inflációjára. főleg az utóbbi vonzza a hanyatló nyugatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!