Ez a pofátlanság még a Holdról is látszik

2023. június 09. 12:27

Az állam 244 milliárd forintért megveszi Tiborcz István „üzlettársától” azt a betonmonstrumot, amit a zuglóiak akarata ellenére építenek a Bosnyák tér mögé.

2023. június 09. 12:27
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Fideszes mércével nézve is kiemelkedően mocskosat húzott a kormány: az állam 244 milliárd forintért megveszi Tiborcz István »üzlettársától« azt a betonmonstrumot, amit a zuglóiak akarata és tiltakozása ellenére építenek a Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére. Leírom még egyszer, mennyi pénzről van szó: 244 000 000 000 forint! Nagyságrendileg ennyibe kerülne a pedagógusok béremelése évente, de arra természetesen nincs pénze a kormánynak, ahogy a napokban sok egyéb mellett lefújtak egy sor iskolaépítési projektet is, mert arra sincs pénz.

Az április 6-án megkötött adásvételt természetesen nem verték nagydobra, csak véletlenül bukkantunk rá az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt. Annak ellenére nem szóltak még a zuglói városházának sem, hogy az önkormányzatnak elővásárlási joga van erre a területre – mivel nincs 244 milliárd forintja, ezzel nem tud élni, de akkor is értesíteni kellett volna hivatalosan. Zugló egyébként sokszorosan rosszul jár ezzel az üzlettel: az állam nem fizet építményadót, és

nagyon valószínű, hogy a NAV-ot költöztetik majd ide, az pedig iparűzési adót nem fog fizetni.

A tulajdoni lapokból kiderül, hogy a Bayer leánycége, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. már kapott is mintegy 31 milliárd forintot az államtól, igaz, jelzálogjoggal biztosítva. Vélhetően az egész üzlet csak azért jött létre, hogy megmentsék a Tiborcz üzlettársát a csődtől: az elszállt építőipari költségek és a magas kamatok miatt valószínűleg nagy bajban vannak, de szerencsére a magyar állam mindig segít a királyi család tagjainak, erre soha nem sajnálják az adófizetők pénzét!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. július 12. 10:25
Hadházy jobban tenné, ha azzal foglalkozna, amihez elvileg ért, tehát gyógyítgassa az állatokat. (persze ha létezik olyan gazdi aki rábízza a jószágát...)
makapaka2
2023. június 10. 18:13
A lyukas zoknis ripacs, Hadházy annyira hiteltelenné vált a sok hazudozása miatt, hogy bármit mond, nem lehet elhinni.
Brandon the great Negro
2023. június 10. 13:35
Ákos, Ákos, Ákoska! Már megint nem figyeltél. Egy előremutató infrastruktúrális fejlesztés a szavazókörzetedben amihez történetesen semmi de semmi közöd.
Chardonnay99
2023. június 10. 11:45
"Zugló egyébként sokszorosan rosszul jár ezzel az üzlettel: az állam nem fizet építményadót, és nagyon valószínű, hogy a NAV-ot költöztetik majd ide, az pedig iparűzési adót nem fog fizetni." Vagyis, ha Zugló ballibsi vezetése kaszálna az építkezésen, mindjárt minden rendben lenne. Ez látszik is gombamód szaporodnak az ujjépítésű társasházak - zömében kertes házak helyén - amiből van pénz a ballibsiknek, így az sem baj, hogy a több autó nagyobb forgalmat és környezetszennyezést okoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!