A nép szava

2023. június 21. 08:36

Ott ragyog a vörös csillag a népszavások tollhegyén.

2023. június 21. 08:36
null
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

Azt írja a függetlenobjektívellenzéki napilap, a Népszava véleményvezére az Aczél-díjas vezércikkében: „… alighanem fölösleges túlaggódni, hogy az MCC megvásárolta a Librit. A szándékot értjük, de Orbán János Dénesből vagy Demeter Szilárdból akkor sem lesz Esterházy Péter, ha minden könyvesboltból bilincsben viszik el, aki nem őket választja”. Talán nem véletlen, hogy a bilincses megoldás neki jut eszébe, ott ragyog a vörös csillag a népszavások tollhegyén.

De volna még egy aprócska szimptomatikus félreértés, ami miatt érdemes egyáltalán erre – és az egész hisztériára – reagálni, miszerint: a magyar írónak ahhoz, hogy íróként szalutálják az elvtársak, Esterházy Péternek kéne lenni.

Szerénytelen személyemtől eltekintve megpróbálom a lehető legegyszerűbben megfogalmazni, mit is gondolnék az alkotó lét egyszeregyének: Orbán János Dénes éppen attól Orbán János Dénes, mert Orbán János Dénes. És csak akkor marad Orbán János Dénes, ha a saját életét éli, és nem akar Esterházy Péterré válni. Mert ha a magyar író Esterházy Péterré akarna válni, akkor nem Esterházy Péter lesz, hanem EP halovány földi mása.

Tucatnyi ilyen kortásra tudnék mutogatni, de nem illik mutogatni, hát ne mutogassunk. Mindenesetre a lényeg: én azt a könyvesboltot kedvelem, ahol Esterházy Péter és Orbán János Dénes egyaránt kapható, és ahol a bilincs legfeljebb a krimik borítóin jön szembe a kíváncsi olvasóval. És a lényeg lényege: a kíváncsi olvasó. Ugyanis ő dönt. Ezt kéne megérteni.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekvőrendőr
2023. június 24. 22:22
Már a Szilárd névtől is visít a baloldal. Ez nálam jó fokmérője a minőségnek. Tehát több Demeter Szilárdot kell olvasnom.
Matyi86420
2023. június 22. 07:24
Matyi86420 2023. június 22. 6:19 121 @tervezo Mocskos szájú, félbites, seggnyaló birka, pöcs, barom. Minden szó, minden karakter valós. A leszbikus, elvált, minden szakmai, erkölcsi mértéket alul teljesító, az MBVK, a végrehajtók lopott pénzeit az igazságügyi minisztériumba csatornázó Varga Juditnak a börtönbe a helye. Altatják, átverik a magyar embereket a z értelmiség aélja, a bölcsész, korrupt jogvégzettek. Szakmájukhoz tartozna, hogy az EU-s pénzek érkezzenek, de azt is alul teljesítették. Mint Alpok alján született mindig konzervatív voltam, vagyok, leszek, de nem birka, nem droid. Az Andersen meséket nem veszem be. Saját fizetésük az egekbe tornászták azonnali hatállyal, míg a pedagógusok gyalázatos fizetését majd akkor emelik, ha az EU azt finanszírozza, TÖBB LÉPÉSBEN, ahogy az orvosokét is. Sajátjuk persze azonnali hatállyal havi több millióra. Helytelen értékeket hirdetnek, mint Lázár, hogy mindenki annyit ér amennyije van. Parragh szerint nem egyetemistákra, hanem ipari tanulókra van szükség. Persze csemetéik a legjobb külföldi egyetemekre járatják. A nyugdíjrendszert 2013-bn eltorzították, éheznek a magyar emberek a gyalázatos minimál bérek, az infláció következtében. Orbán Magyarországot Albánia szintjére süllyesztette. A családi pótlék maga a gyalázat. Nincs teljesítmény, jogvégzettektől nem is várható. Csere kell a konzervatív oldalon, Parlamentbe. Kreatív mérnökökre, közgazdászokra van szükség azonnal. A magyar embereknek tudatosnak és nem birkának kell lenniük, ha normális módon szeretnének élni. Ebben nem lehet megalkudni. Sajnos a magyar ember tűri, hogy elnyomják, kifosszák, meglopják, megalázzák. Nem kellene.
Matyi86420
2023. június 22. 07:23
Tisztelt Demeter Szilárd pártkatona. Ön bort iszik és vizet prédikál. Olvassa sokszor a valós nép hangját Magyarország egyik legképzettebb kutatójától hitelesen! Gyalázat, hogy még mindig szabadlábon van a leszbikus, semmihez nem értő, képzetlen, végtelenül buta, MBVK korrupciós ügyekben elhíresült 2-es számú. Prostituálta az igazságügyi minisztériumot, nincs igazságszolgáltatás, közreműködött, közreműködik a magyar emberek meglopásában, ingatlanjaik ellopásában. Orbán ezért vette maga mellé, hogy a végrehajtók, az MBVK kénye kedvére lophasson. Ezért kellett Trócsányit eltávolítani az igazságügyi miniszteri posztból. Így Orbán a feleségverő agresszor azt csinál amit akar. Félrevezetheti a magyar embereket, a pedagógusokat, a nyugdíjasokat. Sikerült elérnie, hogy Magyarország Albánia szintjére csökken. Alkalmatlanságából eredő gondokat külső körülményekre tereli, háborús konfliktus, rezsiárak, soha nem saját portája előtt söpör. Melyik magyar ember gondolhatja komolyan, hogy 1 magolós jogvégzett, bölcsész, amikor a jogi diploma a diplomák alja. A Parlament pedig tele jogvégzetekkel. Az Magyarország legnagyobb problémája. A Parlamentbe szakemberek, mérnökök, közgazdászok kellenek, akik értenek a gazdasághoz. Akik nem az EU pénzek után ígérgetik a gyalázatos pedagógus bérek és a nyugdíjak helyrerakását. Szemfényvesztés az egész és ennek a magyar emberek az áldozatai. A Parlamentben ülők fizetésük azonnali hatállyal havi több millióra emelté a magyar emberek jóváhagyása nélkül. Közben Magyarország a többmilliós koldus, éhező országa lett. A nyugdíjrendszer, melyet 2013-ban vezettek be 1 fércmű, 1 selejt. Jogvégzetthez méltó. Teljes újragondolása szükséges. A minimül nyugdíj nem lehet 300 ezer forintnál kevesebb.
akiaki
2023. június 21. 22:02
harGitta, egyre ritkábban mutatja meg az írását, próbál erősebb lenni a bartusnál, aki aludni sem bír már, vagy Gitta, nincs más megbízás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!