A Momentum róka fogta csukája

2023. június 01. 08:14

A mindensz@rozás mártírjai ismételten Brüsszelben próbálják „jó hírét” kelteni hazánknak.

2023. június 01. 08:14
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Facebook

„Megint keverik a sz....irupot a Karmelita »hősei«. A mindesz@rozás mártírjai ismételten Brüsszelben próbálják »jó hírét« kelteni hazánknak.

Emelték a tétet. Donáth Anna azt írja, hogy

»A Momentumban úgy döntöttünk, hogy megkérjük a Bizottságot, hogy emelje be az EU-s pénzekkel kapcsolatos meglévő feltételek közé a státusztörvény visszavonását, az azonnali, 50 százalékos pedagógus-béremelést, és a magyar oktatás átfogó reformjának elindítását a pedagógusok és a diákok bevonásával.«

A magyar kormány ezerszer kinyilvánította, hogy az unió mihelyst rendelkezésünkre bocsátja a visszatartott, Magyarországnak járó milliárdokat, abban a pillanatban kész a pedagógusok bérrendezésére.

Erre rafináltan előállnak a kordonrács szakértő állam-férfiak és állam-nők – az állam szakad le ettől a viselkedéstől – és feltételnek szabatnák, hogy mielőtt megérkezne az uniós pénz, még előtte legyen azonnali 50 százalékos béremelés az oktatás érintettjeinek. Ezek a középkorúvá savanyodott ifjoncok vagy fel voltak mentve szövegértésből diákéveik alatt vagy csak egyszerűen szorgalmasan, memoriterként ismételgetik a már eleve kinyilatkoztatott kormányzati szándékot.

Ismétlés a tudás anyja, tehát lesz emelés, a kormány már régen lefektette a 3 évre vonatkozó folyósítási szabályokat, a Momentum meg úgy tesz, mintha ő szabatna feltételeket a »nesze semmi, fogd meg jól« jegyében.

A kordonrácsok napi szétbontása alapesetben csupán a kezek és a karok elfáradását kellene, hogy eredményezze, náluk ezek szerint ez szellemi fáradtsággal is párosul, ha képtelenek felfogni a mindenki más számára érthető kormányzati alapvetést.

Feltételezem, hogy legszívesebben azt is megszabnák, hogy a pénzek utalása kormányváltáshoz is legyen kötve azzal az aprócska plusz feltétellel, hogy a Momentum adhassa a miniszterelnököt és lehetőleg az összes kormányzati pozíciót is ők foglalhassák el.

Hazánk EU-s mószerolása a Momentum részéről nem más, mint egy amolyan róka fogta csuka, azzal a különbséggel, hogy némi jelentés azonosságot tulajdonítva a »csuka« szónak, ennek a lábbelijüknek bizony erőteljesen lábszaga van.”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik