Többen is kérdezik, hogy na, elindult? Ez már az?

2023. június 05. 15:34

A kérdés persze az ukrán ellentámadás.

2023. június 05. 15:34
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Többen is kérdezik, hogy na, elindult? Ez már az?

A kérdés persze az ukrán ellentámadás. Vegyes hírek vannak: miközben az ukrán közösségi médiát egy olyan katonai kampányvideó járja, amely mindenkit arra buzdít, hogy csendben legyen (link kommentben), addig a hajnal óta az orosz katonai / és pro-orosz csatornákon az elindult ellentámadás híre borzolja a kedélyeket. Az orosz oldalak szerint az ukrán ellentámadás Vuhledartól nyugatra, donyecki megyében indult el, Novodonyeck település mellett. Az orosz források legalább 30 ukrán harckocsiról számolnak be, és a hírek szerint ez lehet a német Leopard tankok első éles bevetése az ukrán fronton.

Ha igaz a hír, akkor a cél feltételezhetően itt is az orosz vonalak kettévágása Mariupol / Bergyanszk vonalában. Másrészt Volnovaha megszerzésével az oroszok egy fontos logisztikai csomópontot veszítenének. Ugyanakkor ellene szól, hogy infrastrukturálisan ez nem egy jól összekötött vidék.

Tehát a kérdés, hogy igazak-e a hírek, és elindult-e már a hónapok óta várt ukrán ellentámadás?

A válasz sajnos továbbra is az, hogy nem tudjuk. Egy forrás nem forrás, az ukránok pedig kollektívan hallgatnak róla. Ha van bármi mozgolódás, ha nincs, valószínűleg minden ukrán médiának / közösségi csoportnak / telegram csatornának le lett szólva, hogy legyenek kussban. Mindenesetre egy ilyen támadást nem lehet sokáig rejtve tartani, napokon belül többet fogunk tudni.”

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik