Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Azt a filmet ma már nem lehetne elkészíteni

2023. június 05. 10:25

Kíváncsi vagyok, mikor tiltják be.

2023. június 05. 10:25
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„92 évesen elhunyt Barry Newman, akit nálunk inkább Petrocelli, a lakókocsis nyomozó ügyvéd szerepében ismert meg a jónép. Nekem ő inkább Kowalski, a Száguldás a semmibe egzisztencialista-hippi kultfilm nihilista macsó autóversenyzője. Azt a filmet ma már nem lehetne elkészíteni, és kíváncsi vagyok, mikor tiltják be. Hogy mennyire megbánták azt a mozit, mi sem bizonyítja jobban, hogy csináltak róla egy olyan remake-et, amely nem szimplán csak szar, mint a remake-ek többsége, de egyúttal minden visszavonása és felülírása, ami az eredeti mondanivalója volt. R.I.P.”

Kapcsolódó:

Nyitókép: Facebook

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2023. június 05. 21:03
Azt a filmet az USA-ban már akkor sem lehetett megcsinálni... Ott van az emblematikus kivágott 7 perc a végső változatból, amiben Charlotte Rampling a stoppos lány, a halál allegóriája, amire a stúdió vezetői azt mondták túl bonyolult szimbolika, nem fogják érteni az emberek... Így aztán csak az angol DVD változatban hagyták benne.
panir
2023. június 05. 17:51
A Boney-M meri énekelni a Brown Girl In The Ring-et, az angolok meg nyuszik.
gacsat
2023. június 05. 17:08
Nem emléxem, hogy lett volna benne bármi mondanivaló.
Karvaly
2023. június 05. 15:57
Nemcsak ezt a filmet, szinte semmit sem lehet ma megcsinálni abból, ami a hippikorszakot jellemezte - például ha Zappát ma adná ki a polgárpukkasztó számait, nem betiltanák, hanem egyenesen eltörölnék érte, egy szolgáltatónál sem lehetne elérni a számait. Ez a legerősebb jele annak, hogy a 68-as lázadók végül hatalomra kerültek, ma már a rendszer fenntartása a legfontosabb. A woke aktivisták pedig bigottabbak és dogmatikusabbak a legfanatikusabb keresztény szekta hittérítőinél is. És aki azt mondta, hogy FAM valójában egy Puzsér light, annak nagyon igaza volt, mindketten úgy szidják a woke visszásságokat, hogy közben azért a jobboldalt jobban utálják - nem értik meg, hogy a baloldal globális, és a woke ideológia annak egy eszköze, azaz nincs baloldal woke ideológia nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!