A béketárgyalások lehetőségéről 1.

2023. június 26. 14:54

A hétvégén találkozót tartottak Koppenhágában Ukrajna, a nyugati hatalmak és a „globális Dél” képviselőivel.

2023. június 26. 14:54
null
Kosztur András
Kosztur András
Facebook

„A hétvégén egy találkozót tartottak Koppenhágában Ukrajna, a nyugati hatalmak és a »globális Dél« képviselőivel. Nyugati oldalról Nagy-Britannia, Dánia, az EU, Olaszország, Kanada, Németország, az USA, Franciaország és Japán, a »Többiek« közül pedig Brazília, India, Dél-Afrika, Szaúd-Arábia, Törökország, illetve egyes hírek szerint Kína képviselői voltak jelen.

A találkozó jelentőségét mutatja, hogy ukrán részről az Elnöki Iroda vezetője, a sokak által az ország második emberének tekintett Andrij Jermak, amerikai részről pedig Jake Sullivan nemzetbiztonsági főtanácsadó vett részt.

Az ARD német csatorna értesülései szerint a Kijev által kezdeményezett találkozó eredményeként akár már júliusban megkezdődhetnek a béketárgyalások.

Meglátjuk. Mindenesetre érdekesség, hogy a minap Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője említette meg, hogy a jövőbeli tárgyalásokban szerepe lehet Aljakszandr Lukasenka belarusz elnöknek, nem sokkal korábban pedig az ukrán katonai hírszerzés egy magasrangú tisztje vetette fel, hogy minden háború tárgyalásokkal ér véget, és elképzelhető, hogy Ukrajna kénytelen lesz lemondani bizonyos területekről.”

***

 

Nyitókép: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 27. 09:57
Először ki kell takarodni az agresszornak Ukrajnából..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!