Mi nem a Nyugat vagyunk

2023. május 19. 18:26

Mert mi nem lehetünk nagyok.

2023. május 19. 18:26
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Tény, hogy szellemi-lelki értelemben két Magyarország van, és e kettő között kibékíthetetlen ellentét feszül abban a kérdésben, milyen legyen a hazánk: független vagy gyarmati, nemzeti vagy nemzetközi. Bár akadnak néhányan e kettéhasadt ország túlpartjáról, akik leszólták rovatom címét, ugyanők máskülönben szintén a honi közgondolkodás végletes megosztottságáról értekeznek, s a »nem tárgyalunk – lövünk« szellemében a nemzeti oldallal semmilyen kiegyezést, békés egymás mellett élést nem bírnak elképzelni. Pajtásaik közül néhányan úgy indítanának egy esetleges kormányváltás után, hogy jogállam fölfüggesztése (ezek szerint most mégiscsak van), alkotmányozás feles többséggel, teljes vagyonelkobzás és börtön a fő fideszeseknek, a legelborultabbja pedig Ifákra lapátolná a hulláinkat.

Mindeközben a napi rutin részévé vált, hogy e másik Magyarország figurái idegenbe járjanak kormányt köpködni, ezerszer cáfolt, hazug rágalmakat terjeszteni, pénzelvonást és hazánk uniós szavazati jogának elvételét követelni, maradék csekélyke szuverenitásunk Brüsszelnek adásáért lihegni – tehát minél nagyobb, helyrehozhatatlan károkat okozni. Láthatóan valamiféle beteg élvezetet okoz nekik, hogy a szőnyeg szélére állítva láthatják az országot, amely már tizenhárom éve nem kér az ő népboldogító ötleteikből. E másik, torz Magyarország számára alapvetés, hogy ne ide jöjjenek az akkumulátorgyárak, hanem a bezzegországokba (ahonnan ugyanők a sarzsit kapják). Továbbá: a sudri bunkó magyarok ne rendezhessenek világkiállítást, olimpiát, atlétikai világbajnokságot, semmit, ne legyenek büszkék történelmi nagyjaikra, ne készítsenek róluk filmeket, s vegyék tudomásul: bármit mutasson az archeogenetika, akkor is finnugorok vagyunk, nem Attila unokái. Mert mi nem lehetünk nagyok.”

 

Nyitókép: Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ozdiszatir
2023. május 21. 22:06
Nagyságunknak hű tükre történelmi eposzunk, Az Aranybulla... Már várom hogy szorjátok majd vastagon porcukorral Rákay következő szarát...xd
Pneumaticus
2023. május 21. 06:25
A kegyelemdöfés nekünk a szabad abortusz megengedése volt 1957-ben, a komcsik által. Felismerték, hogy ezen a módon a magyar kiirtja önmagát. Azóta 6 millió magyar gyereket vágtak, téptek szét az anyaméhben. Képzeld el a 16 milliós Magyarországot. Még most is évi 24 ezer abortusz van, és még mindig tempósan fogyunk. A kihalás útján járunk.
ozdiszatir
2023. május 21. 05:31
Hé...attól hogy itt szétszakitod az ingert és döngeted a melleid a vélt igazságaidat kajabálod bele a vaksötét mimagyar univerzumotokba,...attól még mocskos hazaáruló tolvajok vagytok, akik elárulták a szomszédaikat és szövetségeseket!
csulak
2023. május 20. 18:18
Baloldaltol JOT meg nem latott a vilag ! Nem is fog !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!