Ha léphetek még egyet Európa top hat klubja felé, mondjak nemet a kihívásra?

2023. május 30. 10:05

Arányaiban viszonylag kevés futballistának adatik meg mindez, csakis a legjobbaknak. Interjú.

2023. május 30. 10:05
null
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik
Index

„Sok a pletyka a jövőjével kapcsolatban. A sajtó a napokban felkapta a pár évvel korábbi nyilatkozatát Jürgen Kloppról, melyben a futballvilág egyik leginspirálóbb edzőjének titulálta a németet, és a világ legjobb trénerének. Tartja ezt a kijelentését?

Az első felét mindenképp. A másodikra nem emlékszem, hogy pontosan így hangzott-e el. Ha azt mondtam, ő a legjobb, az egy hiba a részemről, mert ilyet nem lehet kijelenteni. Ember legyen a talpán, aki képes objektíven megítélni, hogy ki a világtörténelem legjobb futballedzője. Klopp, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, esetleg Rose lesz az? Felsorolhatnánk megannyi edzőt, aki az elmúlt időszakban sikeres volt a Premier League-ben, vagy bármelyik topligában. Nem hiszem, hogy van a világnak egyetlen legjobb futballedzője. Zseniális, inspiratív edzője viszont akad több is. Nem vállalkoznék arra, hogy megnevezzem, ki közülük a legnagyobb.

Van olyan, akinek a kezei alatt azért szívesen dolgozna és tanulna? Akár annak árán is, hogy kimarad egy-két szezon a Bajnokok Ligájában?

Sejtem, mire megy ki a kérdés, így, hogy Kloppot emlegettük és jövőre csak Európa-liga-indulók lesznek… De higgye el, nem tudok arról, hogy a Liverpool játékos-megfigyelői kinn lettek volna a meccseinken, és ha kinn is lettek volna, épp kit figyeltek a csapatból. Biztos különleges élmény lenne Klopp kezei alatt dolgozni, ahogyan az lenne Guardioláé, vagy José Mourinhóé alatt is. Nem tudom, mit lennének képesek kihozni belőlem. Arányaiban viszonylag kevés futballistának adatik azonban meg mindez, csakis a legjobbaknak. Hiszek abban, hogy elérhetem ezt a szintet, és jó lenne egyszer bármelyikükkel együtt dolgozni. Azzal a kitétellel, hogy itt megint sok-sok nevet felsorolhatnék még.”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik