Ki fog ölni és ki fog meghalni?

2023. május 08. 10:55

A nyugati és a magyar liberális értelmiség természetesen nem háborúpárti, egyenként mind annyira pacifista, mint egy csokinyúl.

2023. május 08. 10:55
null
Paranoid Android
Paranoid Android
PestiSrácok.hu

„Köztudomású, hogy a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz. A pénz a fegyverekhez kell, de a fegyverekhez szükséges katonákról mintha elfelejtkezett volna az erkölcsileg felhorgadt tömeg. A nyugati és a magyar liberális értelmiség természetesen nem háborúpárti, egyenként mind annyira pacifista, mint egy csokinyúl, csak valahogy az álláspontjukból az az egy dolog következik, hogy erkölcsileg csak az az egy lehetőség a helyes, ha az oroszok és az ukránok tovább irtják egymást.

A Nyugat győzelme irányában nincs kétségük, biztosak benne, hogy az ukránok kivívják nekünk a győzelmet. És Isten lábainak magasságából, a teljes erkölcsi fensőbbségük magasságából tekintenek le ránk, akik szerint mi, az azonnali béketárgyalásokat követelők vagyunk a bűnösök mindenért. A széplelkek, akik egy fenékre verés miatt elvennék az anyjától a gyermekét, most ugyanezt a gyermeket elküldenék ölni és meghalni.

Zavarosfejűség ez, nem más. Áldozzuk fel az életszínvonalunkat az életszínvonalunkért, mert a pénzt mi adjuk, na nem az ukránoknak, hanem azoknak, akik nyerészkednek a háborún; megvédjük a kiváló minőségű ukrán termőföldeket, hogy aztán az azokon termelt génmódosított, agyonvegyszerezett olcsó gabonát megetessék velünk azon az áron, amennyibe a jó magyarországi gabona kerülne. És nem mellesleg kinyírják a mi termelőinket ezzel, azért, hogy esetleg egy jó kis helyi »Majdan« után olcsón eladják a mi földjeinket is az amerikaiaknak. Ezt csak olyan embereknek lehet beadni, akik tényleg azt hiszik, hogy bármilyen jószág tőzsdei árának van köze a valós bekerülési költségekhez. Ők azok, akik szerint nem lehet egyszerre ellenezni a szankciókat, tiltakozni ellenük és kényszerből megszavazni azokat. Ők azok, akik az ország minden szuverenitását odaadnák Brüsszelnek és az USA-nak, hogy osztozzanak meg rajta.”

Nyitókép: Mandiner-archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. május 08. 18:32
"A (csokinyúl) széplelkek, akik egy fenékre verés miatt elvennék az anyjától a gyermekét, most ugyanezt a gyermeket elküldenék ölni és meghalni." "a kiváló minőségű ukrán termőföldeket, hogy aztán az azokon (jenki multik által) termelt génmódosított, agyonvegyszerezett olcsó gabonát megetessék velünk azon az áron, amennyibe a jó magyarországi gabona kerülne. És nem mellesleg kinyírják a mi termelőinket ezzel, azért, hogy esetleg egy jó kis helyi "Majdan" után olcsón eladják a mi földjeinket is az amerikaiaknak." Örülök, hogy ha valaki pontosan azonosítja a problémákat ellent mondásokat és ráadásul előre látó. Az ilyeneknek kellene miniszterelnöknek lennie. Hajrá P A szaporodj, de legalábbis a gondolkodásod terjedjen!
Alcofrybas
2023. május 08. 13:07
„AZ A BAJ” – hogy abból, hogy az ellenzék nem tud törvényesen kormányra kerülni, nem azt a következtetést vonta le, hogyha sorozatban elbukja a választást egyszer, kétszer, háromszor, négyszer, akkor változtat, hanem azt, hogy akkor majd törvénytelenül fog. Erkölcsre, morálra, haladásra, náci kártyára hivatkozva. Így viszont már csak azok maradnak, akiknek ez is, akármi belefér: a szélsőségesek. Holott nem igaz, hogy nem váltható le a kormány, egyszerűen nincs mire, pedig az emberek még egy Karácsony Gergelyre is voksolnak kínjukban. TEHÁT ez is a kormányra marad, hogy egy mindenre kapható, de mindenre alkalmatlan ellenzék cseréjét megoldja magának. Mert azért ez így életveszélyes.
nemecsekerno_007
2023. május 08. 13:00
Tűpontos, elszomorító és teljesen igaz. A nemzetközi pénzpiac új gazdatestet keres, ami sok vérrel és szenvedéssel jár.
adrás
2023. május 08. 12:28
Istenem mi lesz akkor ha netán ez a némber lesz a NATO főtitkára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!