Magyar szerző a Die Presse című osztrák lapban: Orbán Viktor jobboldali populista kormányát ismét sarokba szorítja az EU

2023. május 03. 12:54

A szerző szerint Orbán újból kultúrharccá alakítja a vitát.

2023. május 03. 12:54
null

A Die Presse című osztrák lapban megjelent véleménycikk szerzője (Gyimesi Péter) arról ír, hogy az EU ismét sarokba szorítja Orbán Viktort és jobboldali populista kormányát. Az újságíró szerint az Orbán-kormány most foggal-körömmel harcol egy LMBTQ-törvény megtartásáért, azt követően, hogy Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított ellene.

A szerző úgy látja, a magyar miniszterelnök „ismét kultúrharccá változtatta az EU-val folytatott legújabb vitát”. Hozzáteszi, a magyar kormány „Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerét” akarja bevezetni az országban, mégpedig arra hivatkozva, hogy a nyugat-európai óvodákban és iskolákban folyó szexuális nevelésbe LMBTQ-aktivisták szivárogtak be.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intar
2023. május 04. 12:29
Gyimesi buzikat és leszbikusokat telepítene minden iskolába, óvodába? Talán meg a közös maszturbálást is kötelező tantárggyá tenné?
KBA98
2023. május 03. 17:30
Azok a németek ugatnak a legjobban, akik már régen eladták a hazájukat?
Ekeke
2023. május 03. 16:19
"Egy évünk van” – vélekedik egy osztrák elemző, Hans Rauscher az osztrák Der Standard cikke szerint. Az elemző szerint Ausztriának egy éve van hátra, mielőtt a szomszédos Magyarországhoz hasonlóan „Orbanisztánná” nem válik. Ezzel arra utalt, hogy az osztrák néppárt és a szélsőjobboldali Szabadságpárt egy éven belül valószínűleg átveszi a hatalmat Ausztriában, utóbbi vezetője pedig akár kancellár is lehet. --- Ajve,coresz,kedves eftarsak... Muhaha
balbako_
2023. május 03. 15:18
Nem tudom, hogy mi az a "sarokba szorítás" de Orbán jó előre közölte mely pontokban nincs kompromisszum ebből az első a gyermekjog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!