Minden adott a konzervatív sikerhez

2023. május 29. 18:20

Az európai többség nem balra, hanem jobbra található.

2023. május 29. 18:20
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Felgyorsultak az események Spanyolországban. A konzervatív pártok elsöprő győzelmet arattak a hétvégi regionális választásokon. A jobbközép Néppárt az összes szavazat több mint 31 százalékát szerezte meg, míg a kormányzó progresszív PSOE-nak 28 százalékkal kellett beérnie.

Az ördög viszont a részletekben rejlik. A baloldali kormánypárt a most voksoló 12 tartományból 10-ben, köztük a történelmileg progresszívnak számító autonóm tartományokban is kikapott. A győztes Néppárt azonban csak Madridban és a Madridi Autonóm Tartományban szerzett abszolút többséget, ezért a tartományok java részében feltehetően a nemzeti konzervatív Voxszal lép majd koalícióra.

A Vox most hétvégén megháromszorozta a regionális testületekben megszerzett mandátumainak számát, és ezzel Spanyolország legdinamikusabban növekvő pártja lett. Az eredmények láttán a baloldali Pedro Sánchez miniszterelnök feloszlatta az országos parlamentet is, s már július 23-ra előrehozott választásokat írtak ki.

Mindezek fényében joggal bízhatunk a konzervatívok győzelmében, de ehhez le kell vonni a megfelelő tanulságokat. Az európai többség nem balra, hanem jobbra található. A mérsékelt konzervatívoknak fel kell hagyniuk azzal a káros gyakorlattal, hogy elveiket és tetteiket a progresszív baloldalhoz igazítják, és szövetségesre kell lelniük a nemzeti konzervatívokban. Ez ma a siker receptje.

Az európai emberek nem kérnek a progresszív baloldal bevándorláspárti és a genderideológia által meghatározott politikájából. Az üzleti életben már bebizonyosodott: »Go woke, go broke«. Azaz ha woke-ká válsz, csődbe mész. Ugyanezt látjuk most a politikai életben, többek között a spanyol baloldal történelmi bukásában is.

Európa visszavételéhez szükség van a jobbközép pártokra, nekik viszont újra meg kell tanulniuk jobboldali pártként politizálni. Ha ez sikerül, minden adott ahhoz, hogy a rekonkviszta, mint egykor, ismét Spanyolországban vegye kezdetét.

Ugyanígy bízunk lengyel barátaink idei sikerében, valamint az osztrák konzervatívok sikerében 2024-ben. S ne feledjük, ez még csak a nyitány: 2024-ben lesznek az EP- és az amerikai elnökválasztások. A nyugati világ két legfontosabb voksolása. Minden adott a konzervatív sikerhez.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik