A romboló ideológia erőszakos térnyerése nem játék

2023. május 16. 21:41

Épp ezért nem lehet közömbös Szilvay Gergely ügye sem.

2023. május 16. 21:41
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„A gender-elmélet tudományos igényű kritikáját ma kritikátlanul utasítja vissza egy mélyen átpolitizált szakmai grémium, helyet sem adva a minden tudományos elvárásnak megfelelő írás megjelentetésének. A pszichiáterek, pszichológusok válságterhes (és szekularizált) korunk »papjai«, akiket ma egyre inkább uniformizálni akarnak és egy új, mesterséges »vallás« keretrendszerébe kívánják szorítani fontos segítő tevékenységüket.

Hogy mennyire intoleráns ez a felfogás, láthattuk a Bagdy Emőke elleni nemtelen támadások során és most Szilvay Gergely tanulmányának ügye kapcsán is. Tanulmányát a Magyar Pszichiátriai Társaság folyóiratában, a Psychiatria Hungarica folyóiratban nem engedték megjelentetni.

A romboló ideológia erőszakos térnyerése nem játék, különösen azért, mert új antropológiájának hatása vírusként terjed a fiatal generációk között.

Épp ezért nem lehet közömbös Szilvay Gergely ügye sem.”

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Fanatic Studio / Gary Waters / SCIEN / FST / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2023. május 17. 11:42
"Nem baj, ugye , okoskatörp, hogy a vita tárgya itt és most nem a genderelmélet.." Nem baj ugye, hogy a történetiség szerint a balos ideológusok szépen lassan elfoglalják a tudományos poziciókat, megváltoztatják a definiciókat, majd ha ez megvan hirtelen kijelentik a tudomány mögöttük áll. A pszichiátriai társaságnak lenne mondanivalója a mentális zavarokról, a nemi diszfóriáról, de nem teszi, mert befekszik a mainstreamnek még akkor is ha az nem tudományos hanem szektás. Majd jössz te mint okoska balos kommentelő, és arra hivatkozol, hogy a pszichiátriai társaság szerint nem mentális zavar a nemi diszfória, nincs itt semmi látnivaló. AMIRŐL ITT SZÓ VAN, OKOSKA - az az hogy korrumpáljátok a tudományt, és eltörlitek azt aki visszakérdez. Ennyit rólatok.
budapesti
2023. május 17. 11:40
Az MPT vezetősége korábban a tagságuk megkérdezése nélkül adott ki egy szakmainak álcázott POLITIKAI - buzista-transzista - nyilatkozatot az ügyben. Ezt korrigálandó nyílt azután SZAKMAI vita, amelynek részeként került volna a lapjukba Szilvay cikke is, aminek megjelenését A FŐSZERKESZTŐ IS TÁMOGATTA - amint a reviewerek mellett A SZERKESZTŐSÉG MOST LEMONDOTT TAGJAI IS. SZAKMAI ÉRVEKET PEDIG A CIKK MEGJELENTETÉSÉT ELLENZŐK NEM HOZTAK, A MELLETTE ÉRVELŐK IGEN. Az MPT vezetője (Szekeres György) tiltotta meg a megjelentetést, aki szakmai ellenérveket ezúttal sem hozott, csak - POLITIKAI manőverként - megszerkesztett egy ÁLSZAVAZÁST a szerkesztőbizottságban, ami nem volt érvényes, mert csak a szerkesztőbizottsági tagok felére terjedt ki. ÍGY A POLITIKAI NYILATKOZAT KIADATÁSÁT A SZAKMAI VITA POLITIKAI ELGÁNCSOLÁSÁVAL FOLYTATTA... Ezek után a szakmai folyóirat SZERKESZTŐSÉGÉNEK TÖBBSÉGE LEMONDOTT. TEHÁT A TUDOMÁNY (SZAKMAI ÉRVEK) SZILVAY OLDALÁN ÁLLT A VITÁBAN, A SZAKMAI ÉRVEK NÉLKÜLI POLITIKA (BUZIZMUS-TRANSZIZMUS) ÁLLT VELE SZEMBEN. Szilvay egyébként erről a területről írta a PhD disszertációját, így még azt sem lehet joggal mondani, hogy ne értene hozzá, és ne lenne szakértője a témának. Minderről már volt szó részletesen itt: https://mandiner.hu/cikk/20230512_magyar_pszichiatriai_tarsasag_gender_cenzura Az itteni buzista trollok (IED, pierre, Claudius stb.) hiába hazudoznak tudományosságról, pont az ellenkezője mutatkozott meg ebben az ügyükben. Arról, hogy mindez hogyan kezdődött pár évtizede az USA-ban, ahol az áltudományos ideológia, politikai manipuláció és tudományos csalás ebből a szempontból szellemileg kivégezte az ottani Pszichiátriai Társaságot, itt lehet olvasni részletesebben (a 43-80. oldalon): https://ecssz.eu/content/ECSSZ_2022_1_szam_v%C3%A9gleges_3.pdf Most nálunk is ugyanez történhet - ha hagyjuk. A Szilvay Gergely cikkének leközlése melletti petíciót itt lehet aláírni: https://citizengo.org/hu/fm/210918-peticio-a-magyar-pszichiatriai-tarsasaghoz
NERbot
2023. május 17. 10:21
Nagyon helyesnek tartom, hogy a témához nem értő, azzal kapcsolatos végzetsséggel, tudományos fokozattal nem rendelkező emberek csámcsognak a társadalmi nemekkel kapcsolatos elméletekről, hiszen a tudomány azt jelenti, hogy bárki beleugathat bármibe.
Pierre
2023. május 17. 10:12
a tudomany kiveti magabol az altudomanyos politikai komisszarokat. Ennyi tortent, mathe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!