Amerikai felhívás az ukrajnai békéért

2023. május 31. 21:00

Elutasítjuk azt az elképzelést, hogy a békére törekvő diplomatáknak oldalt kell választaniuk.

2023. május 31. 21:00
null
Vukics Ferenc
Moszkva tér

„Oroszország jelenlegi geopolitikai aggodalmát XII. Károly, Napóleon és Hitler inváziójának emlékei táplálják. Az amerikai csapatok ott voltak a szövetséges inváziós erők között, amelyek sikertelenül avatkoztak be az első világháború utáni orosz polgárháborúban. Oroszország a NATO bővítését és a határain való jelenlétét közvetlen fenyegetésnek tekinti. Az Egyesült Államok és a NATO csak óvatos ellenállást lát ebben a magatartásban.

»A diplomáciában meg kell próbálnunk stratégiai empátiával látni és meg kell próbálnunk megérteni ellenfeleinket. Ez nem gyengeség, ez a bölcsesség jele.«

Elutasítjuk azt az elképzelést, hogy a békére törekvő diplomatáknak oldalt kell választaniuk, ebben az esetben Oroszországot vagy Ukrajnát. Mi a diplomácia mellett a józanság oldalát választjuk. Az emberségét. A békét. Úgy véljük, Biden elnök ígérete, hogy addig támogatja Ukrajnát, ameddig csak szükséges, engedélyt ad arra, hogy rosszul meghatározott és végső soron elérhetetlen célokat kövessenek. Ez ugyanolyan katasztrófálisnak bizonyulhat, mint Putyin elnök tavalyi döntése a bűnös invázió és megszállás elindításáról.

»Nem támogathatjuk, és nem is fogjuk támogatni azt a stratégiát, hogy az utolsó ukránig harcoljunk Oroszország ellen.«

A diplomácia, különösen az azonnali tűzszünet és a kizáró vagy tiltó előfeltételek nélküli tárgyalások melletti értelmes és őszinte elkötelezettséget támogatjuk. A szándékos provokációk juttattak bennünket az orosz-ukrán háborúig. Ugyanígy a szándékos diplomácia is véget vethet neki.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: 

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. június 01. 09:29
Az USA népei hatalmas tömegben dr miniszterelnök politikáját fogadják el,az elnökük Bidennel szemben! Hajrá Trump! Zelenskynek kampobasso!
5m007h 0p3ra70r
2023. június 01. 01:20
Ez az igaz út.
sorivo4
2023. június 01. 00:18
Le kell rajzolni a béketervet a térképen. Hogy mindenki el tudja képzelni. Amiben Lengyelország tart Kijevig, Románia Dnyipróig, Magyarországé pedig Kárpátalja, legfeljebb Galícia a Dnyeszterig. Erre mind ki lehet írni nagy betűkkel, hogy NATO. Az oroszoké minden, amit elfoglaltak és Ukrajna pedig Kijev és közvetlen környéke a kettő között. Vizualizálni kell, mert csak úgy tudják elképzelni.
simonvitéz
2023. május 31. 22:47
Mind mocskos putinista-putlerista ügynök, akiket Putin sajatkezuleg készített fel a dácsájaban, hogy aláássák Amerika biztonságát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!