Kecskére a káposztát – a magyar költségvetést ellenőrzi az Európai Parlament

2023. május 17. 19:10

Persze, ha a magyar kabinet gyalázásáról van szó, bármikor nyugodtan számíthatunk Daniel Freundra.

2023. május 17. 19:10
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Három napig Magyarországon tartózkodott az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának delegációja, a hivatalos megfogalmazás szerint azért, hogy az Uniós költségvetés ügyében tájékozódjon. Állításuk szerint ugyanis az Európai Bizottságtól olyan jelzések érkeztek, amelyek manipulált közbeszerzési eljárásokról és a támogatások odaítéléséhez fűződő korrupcióról szóltak. A látogatást figyelve a Tanú című film klasszikus jelenete ugrik be: »Virág elvtárs, ez már az ítélet.«

Főleg, ha megnézzük a delegáció tagjait, akik között megtaláljuk azt a Daniel Freundot, aki nemrég egy bejegyzésében lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon nem kap pénzt Brüsszelből. Persze ha a magyar kabinet gyalázásáról van szó, bármikor nyugodtan számíthatunk Daniel Freundra, hiszen szinte naponta tesz közzé hazánkat becsmérlő bejegyzést és amikor csak tud, találkozik a magyar baloldal ismert figuráival. 

Igaz, csak megfigyelőként, de tagja a Budapestre érkező delegációnak két magyar EP-képviselő is, a Momentumos Cseh Katalin és a DK-s Rónia Sándor, akik büszkén vállalják szerepüket a »nagy színjátékban«

Merthogy itt valójában egy óriási színjátékról van szó.

A testület a pénzek ellenőrzése céljából jön Magyarországra, mert – mint fogalmaznak – nekik az a kötelességük, hogy az Uniós források eljussanak a megfelelő helyekre. És szerintük mi a legmegfelelőbb módja, hogy erről tájékozódjanak? Hát persze, hogy az, ha ellenzéki újságírókat, NGO-kat és Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét keresik fel. Az egyoldalúságot pedig mi sem mutatja jobban, hogy konzervatív civilekkel eszük ágában sem volt találkozni – ahogyan arra a Civil Összefogás Fórum felhívta a figyelmet.”

***

Nyitókép: Mandiner-archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. május 18. 14:34
MÉG ha csak KECSKÉRE? DE! EGY egész KECSKENYÁJRA bizony már nagyon nem kell!
NERbot
2023. május 18. 10:46
Egyetértek a cikk felvetésével: korrupt embereknek nem szabad pénzt adni.
olajfa1
2023. május 18. 10:12
A magyar küldöttség miért nem ellenőrizheti pl Eva Kaili bőröndjeit? HOL VAN A DEMOIKRÁCIA ILYENKOR?
kolozsv
2023. május 18. 07:28
Ez a kis selejtes mifiunk kit b.szik, vagy ki b.ssza őt itt nálunk, hogy már vagy 8-szor volt itt saját állítása szerint?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!