A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Osztálykép

2023. május 20. 10:32

Megkapóan őszintétlen szöveg a Fidesz 2010-es választási programja.

2023. május 20. 10:32
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Van benne minden, mint a búcsúban – ahogy a sajtószakmában mondják: pikpakk, mazsola, gázálarc –, csak éppen semmi köze ahhoz, ahogyan a rezsim működik. Azaz van például évente a lakásállomány 10 százalékának energetikai felújítása, pedagógusbér-emelés, az ingyenes állami egészségügy felturbózása, ellenben említés sem történik új alkotmányról, a média, az alkotmánybíróság és a bíróságok igába hajtásáról, egyfordulós választási rendszerről, az EU és az USA közellenséggé minősítéséről, öngyarmatosító Oroszország-politikáról, stadionprogramról vagy az egyetemek zsebre vágásáról.

Ahogy nincs benne Orbán Viktor kedvenc utólagos valóságmagyarázata, a »nemzeti tőkés osztály« megteremtése sem. Nem ígérték, mégis megvalósult – igaz, abban a formában, ahogy ma előttünk áll, tényleg improduktív lett volna programba foglalni -; fotó is van róla: ott pezsgőzött a népes siserahad szűk krémje a minap a Felcsút VIP-páholyában. Anélkül, hogy felsorolnánk a tágabb kört – bár a döntő többségüket név szerint ismerjük –, néhány megkérdőjelezhetetlen állítás azért megfogalmazható róluk. Egyrészt ez nem is osztály, hanem inkább egy nagy família: hogy kinek mennyi vagyon van a nevén, az egyre pontosabban meghatározható a miniszterelnökhöz fűződő rokonság foka, meg a rokonokkal fennálló üzleti kapcsolat ismeretében. Másrészt a legkevésbé sem nemzeti: milyen nemzeti tőke az, amelybe Adnan Polat, Megdet Rahimkulov, Zakarya Hamdan simán belefér, Simicska Lajos, Spéder Zoltán (vagy pláne Bojár Gábor) viszont nem fér bele? Nem, a beválogatás kizárólag azon múlik, hogy valaki feltétlenül lojális-e Orbán Viktorhoz, ami talán még a Fidesz-szavazók többsége szerint sem a »nemzetiség« definíciója.”

Nyitókép:  MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2023. május 22. 18:49
Csak rá kell nézni ennek az emberi roncsnak a képére. Mitől lett ilyen? Drog? Elmebaj? Mindkettő?
Megtalálta
2023. május 22. 16:36
A Népszava még él?
Scio
2023. május 22. 08:24
mikike, ha már 2010-en elmélkedsz, akkor menj már vissza még egyet: hogy is volt az, 2006-ban? Ezen rágódj egy kicsit, explicite választási csalás, beismerve!!! Amúgy meg, B+!!! "Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose. "
Palatin
2023. május 21. 21:41
Ezt mindig is tudtuk, csak ilyen frappánsan még nem hallottam... "A Fidesz az egy hihetetlenül..., még egyszer meg kell hogy ismételjem: hihetetlenül professzionális, hihetetlenül jól felépített stratégiával, kommunikációval, bázissal, mindennel, ami létezik, fölépített dolog. Szerintem Európában, de talán még a világon is, ennyire összeszedett, stratégiailag összefogott, kommunikációban ezermilliárd csillagos dolog nincs. Tehát itt már ellenzékről, baloldalról, összefogásról már nem is lehet beszélni. Mert ez olyan, mint ha egy Jumbo Jetet szeretnél összehasonlítani egy vitorlázó repülőgéppel vagy egy papírrepülővel, és ezt nagyon komolyan mondom."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról