Egy éve alakult meg az ötödik Orbán-kormány

2023. május 24. 18:00

Orbán ugyan „bad guy”, de legalább tudja mit kell tenni, amazokra meg, hogy klasszikust idézzek, még a tyúkólat se bíznám rá.  

2023. május 24. 18:00
null
G. Fodor Gábor
Origo.hu/888

„A korszak, amiben élünk, az Orbán-korszak.

Ezt a korszak ellenfelei is így látják, még akkor is, ha mindezt ellenkező előjellel ítélik meg.

Azt állítom, hogy a korszak megszilárdításában meghatározó, hanem döntő szerepet játszott a 2022-es választás és mindaz, ami utána történt. Az első győzelmet ugyanis még lehetett Gyurcsány történelmi számlájaként elkönyvelni, a második kétharmadra is talán még lehetett azt mondani, hogy a szerencse és a szerencsétlenkedő baloldal tett rá egy lapáttal a választási eredmény mértékére. Háromszor viszont nem lehet a véletlenre, az ellenfél ostobaságára, külső tényezőkre kenni az eredményt, 2018-ban is már mindenki tudta, hogy a siker mögött saját teljesítmény áll és aztán hiába jött a Covid, majd tört ki a háború, 2022-ben a jobboldal nemcsak újabb kétharmados felhatalmazással foghatott kormányzáshoz, hanem győzelmével egyben lezárta és kizárta a rendszer- és korszakalternatívák lehetőségét is.

(...) Orbán ugyan »bad guy«, de legalább tudja mit kell tenni, amazokra meg, hogy klasszikust idézzek, még a tyúkólat se bíznám rá.  

A Fidesz választása a biztonság, a baloldal pedig a felelőtlen kockázat. Elég csak ránézni az eredményjelző táblára, hogy ennek visszaigazolását lássuk, hiába van háború, hiába ment lefelé a gazdasági konjuktúra, a Fidesz a tábla tetején és mögötte valahol egy másik ligában a baloldal, a sok párt közül sokan láthatósági mellénnyel felszerelkezve.”

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DigBick
2023. május 25. 11:53
Román politikusok köszönik a magyar kormánynak, sikerült jó fénybe kerülni a román kormánynak, mert a magyar kormány annyira elbaszta az utolsó 3-4 évet.
NERbot
2023. május 25. 11:42
Orbán Viktor megérdemelt sikere a zsenialitáson túl a magyar választók racionalitásának a következménye, hiszen minden értelmes, demokratikus értékrendű ember számára vonzóak a NER lélegzetelállító eredményei: - fiktív veszélyhelyzetre épülő örökös rendeleti kormányzás, a demokratikus jogállam felváltása kleptokrata autokráciával - Mészáros Lőrinc és oligarchakörének mesés meggazdagodása közpénzből, - a közmédia Pravda-szintű propagandatermékké silányítása évi 110 milliárdból - 50.000 kovid-halott, - EU támogatások felfüggesztése korrupció és jogállamiság-deficit miatt, - 25 %-os infláció, 50% feletti élelmiszerinfláció - 27%-os ÁFA, - 420 forint feletti euroárfolyam - brutális költségvetési hiány, nem csökkenő államadósság - EU-s elszigetelődés, V4 defacto megszűnése, - NATO-kapcsolatok meggyengülése - az oktatás és az egészségügy zuhanórepülése, közalkalmazottak rendszeres megalázása - energiaügyi kiszolgáltatottság a háborús agresszor Oroszország felé - parolázás keleti maffiaállamokkal és diktatúrákkal - képzett fiatalok százezreinek emigrációba hajszolása - milliók létminimum alatti szintű életre kényszerítése - a közbeszéd lezüllesztése parttalan gyűlölködéssé, rendszeres állami uszítókampányok társadalmi kisebbségek ellen a civilektől a menekülteken át a hajléktalanokig - békepártiságnak álcázott vehemens fegyverkezés
salamonhiihii
2023. május 25. 11:21
a d_gáshoz farok kellene, nem pedig egy kis pöcs, úgyhogy te ezt alapból buktad höhööö
salamonhiihii
2023. május 25. 10:59
Felőlem, te paraszt. höhö Te tényleg nem érzed, hogy mennyire gáz vagy? Lehet bármelyik politikai oldalt szidni, meg kritizálni. De akinek ennyi esze van, mint neked, az szerintem kussoljon és bámuljon meredten maga elé, esetleg recskázzon. Te b_zi. höhö
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!