Erőss Zsolt özvegye megható bejegyzésben állt ki Suhajda Szilárd mellett

2023. május 27. 20:09

Sterczer Hilda azoknak üzent, akik a hegymászás felelőtlenségét firtatták.

2023. május 27. 20:09
null

Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda megható Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy sokan felelőtlennek tartják Suhajda Szilárdot, amiért nem fordult vissza időben a Mount Everesten. Vagy amiért egyáltalán elindult.

Sterczer Hilda tíz évvel ezelőtt veszítette el szintén hegymászó férjét, akinek annak idején a Kancsendzönga volt az utolsó hegycsúcs. Az özvegy szerint érdemes megállni és elgondolkodni, amikor így ítélkezünk: „Micsoda felelőtlenség! Meghalni egy hegyért!” Majd feltenni magunkan a kérdést: „Mi itt élünk, vagy inkább mindennap meghalunk?”

Szerinte észre sem vesszük, miközben a mindennapokban „gürizünk”, hogy az életünket veszítjük el napról napra. Bár fizikailag élünk, vajon ez-e az az élet, amit szeretnénk.

„A hegymászó él. Igazán él.

Tudja, mire hivatott, és ezt felvállalva mindennap valóságos életet él. Valós kihívásokkal szembesül, tisztában van a kockázattal és számol vele. Suhajda Szilárd halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban” – írja a bejegyzésben.

Nyitókép: Lékó Tamás

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 28. 19:49
Az öngyilkosság felettébb költséges és vesződséges formáját választotta. Rossz karma, gusztustalan hírveréssel, mert a médiapatkányoknak is élniük kell valamiből. Aki az ilyen - saját családja, utódai sorsát telibeszaró - alakokat példaképnek hazudja, példaképnek gondolja, komoly szellemi és morális kihivásokkal küzködik. Remélem semmiféle állami ellátást nem kap az özvegye. Majd a rituális öngyilkossága szponzorai fizetik.
marcon
2023. május 28. 09:04
"Hajtunk a mókuskerékben, nap, mint nap, rohanuk, gürizünk, szaladunk, csináljuk, ami hasznos. Miközben észre se vesszük, hogy közben épp az Életünket veszítjük el. Napról, napra, és még csak nem is tudunk róla." Ez is egy vélemény - persze, szerintem egy erősen egoista vélemény, a döntésekkel járó felelősségtudat teljes figyelmen kívül hagyásával. Mindannyian számos döntést hozunk az életünkben; Szilárd hozott korábban is, amikor szingliként vállalkozott a veszélyre, majd hozott akkor is, amikor családot vállalt, és akkor is, amikor ezt követően vállalta az életveszélyt. Mindegyik Szilárd döntése volt, én elfogadom, nem is nekem tartozott elszámolással, de minden döntés helyességét, létjogosultságát a körülmények is meghatározzák, szóval senki ne várja tőlem, hogy a saját értékrendszeremben egyenlőségjelet tegyek közéjük, vagy csak egyáltalán megértsem. Én úgy érzem, Szilárdnak nem hobbija volt a családja mellett, hanem családja a hobbija mellett. És ennél a hobbinál ez nagyon nem mindegy...
masikhozzaszolo
2023. május 28. 08:50
Ez volt a könnyebbik út. És ha ez sikerül, jött volna a nagy vállalkozás: Bemegyek Pestre autóval... Ez olyan sport, mint az olimpia. Évekig edzek, hajnal 5-tól, teszem tönkre a testemet, lelkemet. Nem azt választom, hogy bemegyek 8-16-ig dolgozni. 1x pénzért. 10x pénzért kockáztatok, azt vállalom.
Független
2023. május 28. 08:32
Isten nyugosztalja Őket! Meg kell emlékezni arról a fiatal és segítőkész hegymászóról is akit Erőss Zsolt -nekem a hírekből úgy tűnt, hogy- kihasznáva magával rántott a halálba! Suhajda csak saját maga életét kockáztatta és áldozta fel. Mindegyikőjükért nagy kár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!