Egy magyar zászlóval ezt soha nem tennénk meg

2023. május 25. 09:11

De ha ez kell nekik, hát legyen.

2023. május 25. 09:11
null
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Facebook

„Akarják, sőt, követelik, hogy lábbal tiporjuk. Hogy koszos cipővel végigtrappoljunk rajta. Egy magyar zászlóval ezt soha nem tennénk meg, soha nem lépnénk rá. De ha ez kell nekik, hát legyen. Ezen szívesen átgázolok.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. május 25. 23:57
Tudjátok--e, hogy honnan szárnazik az LMBTQ mozgalom szivárvány színü zászlaja? Elmesélem..., mert én jártam a gyökereknél....A büszke LMBTQ közösségnek fogalma sincs arról, hogy honnan származik a zászlajuk. Ez egy szomorú történet. Ellopták az inkák zászlaját, akik tiltakoztak ez ellen, még az ENSZ-nél is, de mindenhol azt a választ kapták, hogy a zászlajuk "nincs jogilag levédve", ezért nem lehet megtiltani, hogy az LMBTQ használja. Az inkák már a ruházatukban is ezeket a szineket alkalmazták mindig is. https://utazom.com/sites/default/files/u15/images/utazom_0013.jpg Az LMBTQ elsö dolga természetesen az volt, hogy levédette, és külön "megengedték" a inkáknak, hogy ennek ellenére tovább használhatják. Ezért, ha én ezt a zászlót látom, mindig az inkákra gondolok. Csak így tudom elviselni a látványt. Erröl persze hallgat a krónika. Dél-Amerikában még ma is több millió inka bennszülött indián él, sokkal rosszabb körülmények között, mint a spanyol hódítás elött. Az inkák ösi zászlaja, (örök idöktöl fogva), ez alatt harcoltak a spanyol hódítok ellen is. Itt látható egy népünnepélyen Cuscoban: https://www.beautripful.com/wp-content/uploads/2019/04/cusco-cuzco-1-600x400.jpg https://munaykihungary.files.wordpress.com/2012/02/gwen11-w560h420.jpg Már az is egy határtalan szemtelenség, - és én ezért haragszom rájuk igazán -, hogy az LMBTQ-mozgalom az inkák identitását és történelmét megcsúfolva, megalázva egyszerüen ellopta a zászlójukat. Ezt én is csak akkor tudtam meg, amikor Peruban jártam, és csodálkoztam, hogy mit keres Cuscoban az LMBTQ zászló? Akkor a helyi idegenvezetö nagyon méltatlankodva elmesélte a sztorit. Meglátogattam az inka-múzeumot is, egészen szenzációs volt a kultúrájuk a spanyol hódítás elött. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ink%C3%A1k
Akitlosz
2023. május 25. 20:37
Már megint egy átverő cikk. Nyomorult buzeráns propaganda. :-(
B_kanya
2023. május 25. 17:12
A ló okos állat: https://www.youtube.com/watch?v=Ehl_TAgyVcQ
Zolotarjov
2023. május 25. 15:36
Ellopták az inka nép zászlóját. Cultural appropriation !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!