Én azt sem tartom szekértolónak, aki nagy állami filmben vállal főszerepet

2023. május 04. 16:13

Ez a munkájuk része.

2023. május 04. 16:13
null
Ceglédi Zoltán
Facebook

„Egyre-másra olvasom ellenzéki újságíróktól, közíróktól, hogy kritikusak Mucsi Zoltánnal, mivel a TV2-n futó Pepe című sorozat főszereplője. Azt vetik fel, hogy ez bűnös kiegyezés a NER-rel, megcsúfolása Jancsó Miki bácsi emlékének, és innentől Mucsi hiteltelen lesz, ha Pintér Béla valamelyik kormányellenes darabjában vállal szerepet.

Súlyosan nem értek egyet ezekkel az állításokkal. Először is, a TV2-n is lehet értékes munkát végezni, sorozatban és vetélkedőben is. Igenis hiteles kritikusa marad az a velejéig rothad rezsimnek, aki eközben a munkáját is szeretné végezni. Nem megalkuvó az sem, aki a nagyobb elérés érdekében az indexen teszi közzé közéleti írásait, melyekben sose reflektál a tényre, hogy azt a felületet miként vették el az ellenzéki újságíróktól. Pont elég, ha egyéb témákban segíti az ellenzék kommunikációját, nem kell mindenre kitérni. Én azt sem tartom szekértolónak, aki nagy állami filmben vállal főszerepet, és annak promóciója idejére letekeri a kormánykritikát, ha utána ismét visszatér az elnyomás elleni kíméletlen harchoz. Nem megalkuvás ellenzéki zenészként milliókat kérni és kapni a Nemzeti Kulturális Alaptól, vagy íróként Demeter Szilárdtól. Ez a munkájuk része! A Vigadóban egy-egy kiállításnál sem azt kell nézni, hogy mit kellett ehhez az MMA-val trécselni, hanem azt, hogy utána is megírja-e az illető az igazságot a kultúrát eltipró, cenzúrázva őrjöngő önkényuralomról.

Szerintem ideje reálisan szemlélni a dolgokat, kivéve persze azt, ha valaki az ATV ÖT című műsorában szerepel, mert az direkt módon a busásan megfizetett fideszes szekértolás, azért mindent tényleg ne bocsássunk már meg.”

Nyitókép: Ceglédi Zoltán Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. május 05. 11:32
Jobb ma egy szekértoló, mint holnap egy csapat kordonbontó.
Parm
2023. május 05. 09:11
Azt az elemző úr nem tudja sajnos bemutatni, hogy a velejéig romlott rezsimet melyik nem velejéig romlott rezsimre lehetne itt lecserélni. Pedig sokakat érdekelne. Komolytalan szerecsenmosdatás ez, elemző uram, a színészeké is meg a saját magad szerepéé is.
tapir32
2023. május 05. 02:57
Karácsony takarodj!
sorivo4
2023. május 05. 00:28
"Igenis hiteles kritikusa marad az a velejéig rothad rezsimnek" Olyan csak akkor van, ha van alternatívája. De az nincs. Csak egy még annál is rosszabb választás. Ami katasztrófa lenne az országnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!