A rendőrség keményen elbánt az Orbán-kormány ellen békésen tiltakozókkal

2023. május 05. 18:23

Ott voltam én is hajnalig az aggódó szülőkkel a Gyorskocsi utcában.

2023. május 05. 18:23
null
Berg Dániel
Facebook

„Tegnap este újabb mérföldkövéhez érkezett a magyar demokrácia egyre szomorúbb története. Kiskorú diákokat bántalmaztak a rendőrök egy olyan tüntetésen, amelyen a tanáraikért kívántak szót emelni. Ott voltam én is hajnalig az aggódó szülőkkel a Gyorskocsi utcában és nagyon nehéz volt bármit is mondani nekik.

Szorongásuk, félelmük és fájdalmuk teljesen érthető volt. Pedig csak annyit tettek, hogy őszinteségre, az elveik melletti kiállásra, vagyis felelős fiatalokká nevelték gyermekeiket. Olyan emberekké, akikből nagyon sokra lenne szükségünk.

Ezek a fiatalok ugyanis nem csupán a saját jövőjük és boldogulásuk miatt álltak ki tegnap. De mindenkiért, akik egy olyan szabad és boldog országban szeretnének élni, ahol a jövő nemzedékeit nevelő tanárok nem éhbéréért robotolnak, s ahol nem a hatalom érdekei, hanem a szaktudás dönti el, mit és hogyan oktatnak.

Tegnap este a rendőrség keményen elbánt az Orbán-kormány ellen békésen tiltakozókkal. A megrugdosott, könnygázzal lefújt, előállított, zaklatott fiatalok azonban egy teljesen új generációt képviselnek. Az ő zsigereikbe még nem égett bele a tehetetlenség és a közömbösség. És ahogy ők, úgy mi sem fogjuk elfelejteni a ma hajnalban történteket.

De nem is tehetnénk, hiszen a Momentum országgyűlési képviselőjét, Tompos Mártont is megkötözött kézzel vitték el a Gyorskocsi utcába. Pedig csak egy a nyilvánvaló rendőri túlkapással szemben tehetetlen fiatal áldozaton próbált segíteni. Nemcsak felelős politikusként, de jóérzésű emberként is.

Mondhatnánk, a véletlen furcsa játéka csupán, hogy éppen tegnap volt a Sajtószabadság Világnapja, amelyet nálunk a véleményüket bátran vállaló kiskorúak gumibotozásával ünnepelt a hatalom. De sajnos ebben semmi szerepe nincs a véletlennek. Inkább intő jel arra, hogy egy olyan vonalat lépett át a kormány, amelyet egy demokratikus, európai országban még csak megközelíteni sem lenne szabad!”

Nyitókép: Berg Dániel Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2023. május 08. 13:31
Berg menjen vissza az USA -ba demokráciát védeni. Itt perszona non grata, avagy hányinger.
N.N.
2023. május 07. 10:54
Ti biztos másképp csinálnátok! Láttuk 2006-ban.
Jaja
2023. május 07. 06:52
Neked kellett volna az első sorban lenni a ribanc hazaáruló feleségeddel együtt! De ti gyáva módon toljátok magatok előtt a diákokat! Egy felelős szülő megfogja a balhézó kölkét, és egy tasli kíséretében hazaviszi! Egy felelős szülő nem engedi, hogy a hazaáruló csőcselék kihasználja a gyerekeit! Érted, te mocskos momentumos kutya?
madar299
2023. május 07. 03:31
Arról beszélj , hogy ugyanezért "odahaza" , mit kaptatok volna ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!