Akkor böjtecsabázok egyet én is, ha már mindenki

2023. május 22. 16:58

A Böjtét elítélő liberális oldal próbált valaha segíteni az árvákon?

2023. május 22. 16:58
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Na akkor böjtecsabázok egyet én is, ha már mindenki.

Ami történt, azt nem lehet szépíteni. Nincs róla többet vagy mást mondani, mint amit annyi erkölcsőr elmondott. Igazuk van. Egyetlen ilyen eset is megengedhetetlen. És az eset alatt nem is a bűncselekményt, hanem annak elmismásolását értem.

Viszont az is felmerült, hogy a fidesz adta a pénzt, és a régi magyar mondás szerint aki ad kalácsot, az ad tanácsot, vagyis Böjte egy ner ikon, ner logó, ner kampányelem, minden ami kell, s a szerzetes lénye ehhez idomult az idők során, s az egészet ennek keretében kell értelmezni és megítélni. Böjte Csaba eredetileg talán jót akart, látván a romániai árvaházak akkoriban messze földön hírhedt állapotait, de ma már ebből ner erkölcstelenség lett.

Jó. De azért felmerül két kérdés:

Egyfelől a romániai árvaházak jobbak lettek azóta, mint a Böjte-hálózat?

Másfelől a Böjtét elítélő liberális oldal próbált valaha segíteni az árvákon? Ha nem is az erdélyieken, de legalább a hazaiakon? Iványi pl. mekkora és milyen támogatást kapott erre a tevékenységre akkor, amikor ők voltak kormányon?

De felmerül egy harmadik kérdés is: az abuzálásnak voltaképp mi köze van ahhoz, hogy mely politikai oldal támogat egy intézményt anyagilag? Főleg, ha még reklámozza is? Hol a kettő közti oksági összefüggés?”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. június 17. 22:39
Böjte Csaba egyházi elöljárója, Ferenc pápa a buzi hónap (LMBTQ pride) alkalmából megdicsérte melegségért felelős katolikus szolgálót. James Martin "atya" szerint a katolikusoknak is ünnepelniük kell a Pride hónapot. https://www.breitbart.com/faith/2023/06/15/pope-francis-showers-gay-ministry-with-praise-during-pride-month/ Katolikusok! Hallottátok a pápátokat, és James Martin atyátokat (nekem ő nem atyám!). Ünnepeljétek tehát a Pride-ot, és csókoljátok Böjte bántalmazó szerzetes lábnyomát. Kedves Szabolcsnak is állíthattok szobrot, elé pedig tegyetek virágokat.
Sámson
2023. június 17. 22:30
Szerintem is hatalmas teljesítményt hozott létre Böjte atya. Hatalmas teljesítmény az, hogy egy kiváló nevelő, aki római katolikus teológiai líceumban végzett (tehát nem kívülállóról van szó), tíz éven át belepisilt az árva gyermekek szájába, a nemi szervét dugta be a szájukba és ehhez hasonló dolgokat csinált. 28 évre ítélte el őt a bíróság. Kedves Szabolcsnak hívják a kedves katolikus urat. De ez már a múlt. Kirúgták a kedves nevelőt, és mi a helyzet a gyermekek elleni abúzusokkal most, K. Szabolcs távozása után? Egyszer rajtakaptak egy nagyobb nevelőintézeti gyermeket, amint abuzálja a kisebb gyermekeket. Megkérdezték őt, hogy ezt miért teszi? A válasz az volt, hogy ezeket K. Szabolcs nevelőtől tanulta. Tehát az abuzálások kultúrája folyamatosan fenn van tartva. Ez hatalmas teljesítmény Böjte Csabától, aki maga is bántalmazó kapcsolatot alakított ki az egyik nevelőnővel. Fantasztikus teljesítmény, emelem kalapom! (Zárójelben jegyzhem meg, hogy a pedofil Bite Zsolt gusztustalan tetteit hasonlóképpen elítélem, mint Böjte Csaba szerzetes titkos bántalmazó kapcsolatát, és az árvaházaiban az abúzusos-elhallgatásos kultúrát, ahol egy féreg pedofil buzi tíz éven át is tud garázdálkodni az árva gyerekeken. Ahol az egyik Szent-akármi szintén pedofil intézményvezetője évekig nemi erőszat hajthat végre egy kislányon, mert a Böjte szerzetes közvetlen barátja.)
ujujuj
2023. május 23. 10:26
Szemforgató farizeusok gyülekezete vagytok, perintfalvistúl, fitymarángató gréczystül, mérőverástúl. Mit kellett volna csinálnia Böjte Csabának? Vissza kellett volna utasítani a kormány felajánlásait, hogy lipsi-konform legyen. Biztos az lett volna a felelős döntés a gyerekek érdekében? Vagy az sem lett volna elég, és hodásszal együtt be kellett volna állnia buzipropagandistának? Másrészt kiderült egy ilyen szörnyű eset, azért tényleg milyen formában felelős a kormány? A Böjte Csabát gyalázók arra sem méltóak, hogy a ha lába nyomába belehugyozik egy szamár, azt a lét kiigyák belőle.
csúti törpe
2023. május 23. 08:56
"Viszont az is felmerült, hogy a fidesz adta a pénzt" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!