A jelenlegi orosz vezetésnek el kellene fogadnia, hogy tisztelnie kell a határokat

2023. április 25. 12:16

A Kreml jelenlegi vezetői még Szolzsenyicin iránymutatását sem követik. Interjú.

2023. április 25. 12:16
null
Tilo Schabert
24.hu

„Ukrajnának vagy Oroszországnak kellene megnyernie a háborút? 

Ukrajnának.

Miért?

Mert a háború nem csupán az Ukrajna és Oroszország közötti harcról, hanem a határok tiszteletben tartásáról, a szuverenitásról is szól. A Szovjetunió is aláírta 1975-ben a helsinki záróokmányt, amelyben – emberi jogi kérdések mellett – a határok elismerése is helyet kapott. Ebből következően határok csak békésen, az érintett emberek egyetértésével változtathatók meg. Ebben az esetben azonban az egyik ország behatolt a másik ország területére. A jelenlegi orosz vezetésnek el kellene fogadnia, hogy tisztelnie kell a határokat, az ukrán népnek pedig joga van dönteni a saját sorsáról. Olvastam Szolzsenyicin könyvét Oroszország megmentéséről. Abban azt mondja, Oroszország valójában három részből áll, Belarusz és Ukrajna még hozzátartozik. De még ő is azt írja, ha az ukrán nép külön akar válni, tiszteletben kell tartani a döntését. Azaz a Kreml jelenlegi vezetői még Szolzsenyicin iránymutatását sem követik.

Hogyan nyerhetné meg Ukrajna ezt a háborút?

Nobel-díjat érdemel, akinek erre pontos válasza van. Ezt most senki nem tudja. Ez nem csupán katonai, de pszichológiai kérdés is. És sok múlik azon, hogy mi történik Vlagyimir Putyin fejében.”

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diodoro
2023. április 26. 09:11
Baz+!! 1918--ban ez nem jutott eszetekbe, hogy rohadjon rátok a műanyag lakat!
Laudaricus
2023. április 25. 23:38
"A jelenlegi orosz vezetésnek el kellene fogadnia, hogy tisztelnie kell a határokat" Érdekes, a migránsok kapcsán ezt sosem hangoztatják... (mármint a határok tiszteletét)
Robertoo
2023. április 25. 21:54
"A jelenlegi orosz vezetésnek el kellene fogadnia, hogy tisztelnie kell a határokat" Miért? Ha nem, akkor mi lesz? ............ Ejnye-bejnye? Ez tényleg ilyen butuska?
NETUDKI
2023. április 25. 20:42
Tilo neked is megártott a fityma pörkölt ..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!