Hofi tehetséges előadó volt, meg Kádár udvari bolondja

2023. április 16. 15:31

Tudom, hogy fájdalmas az ébredés. Olyan ez, mint a Mátrixban.

2023. április 16. 15:31
null
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

„Gréczy Zsolt: »Hofi Géza a baloldal mítosza” – Az ex-medimpexes Vágó István szerint karaktergyilkosság történik. Értsd: merészeltem, merészeltük – Tóth Eszter Zsófiával – az M5 Históriájában Hofi Gézáról elmondani az igazat. Mert mindaz, amit elmondtunk igaz, nem cáfolható. Nem a teljességet mondtuk el, egyszerűen kiegészítettük a képet. Azt, hogy az olvasó, néző mit rak belőle össze, már csak rajta múlik. Csak rakjuk már a helyére a dolgokat.

A DK »csillagainak” megnyilatkozásáról eszembe jut az oldalam egyik – amúgy jól, szimpatikusan érvelő – hozzászólója, aki azt írta: nincs olyan, hogy baloldali humor. De van. Hofi röhögne a leghangosabban, ha valaki kétségbe vonná – jelentsen ez bármit is ma már – az ő baloldaliságát.

Érdekes cikket írt a Mandiner. Idézem: „»A jobboldali propagandabirodalom úgy gondolta, időszerű a valaha élt egyik legnagyobb magyar humoristába beleszállni« – hangzott el a DKTV pénteki adásában. Vágó Istvánnak »tűnt fel«, hogy »elindult egy Hofi-ellenes hullám« – írja a Mandiner. – Mindezt két darab Origo-cikkre (!) alapozzák: az április 7-én megjelent »Leleplezték Hofi Géza hazugságát« címűre, és a két nappal későbbi »Hofi Géza: mi is az igazság a legenda mögött?« címmel publikált cikkre, ami ráadásul egy Mező Gáborral, a kommunista korszak állambiztonsági összefonódásait kutató újságíróval készített interjú.

Ezekben a cikkekben ilyen mondatok szerepelnek: »Hofinak nagyon jó kapcsolata volt Kádár Jánossal«, vagy »Hofi gyakorlatilag a Kádár-rendszer udvari bolondja volt«. Hofi segített megteremteni – a rendszert kiszolgálva – azt a látszatot, hogy az élet jobb, ez egy élhetőbb szocializmus – mondta Mező Gábor.

»Úgy tűnik, már az élő ellenségeket lekaraktergyilkolták. Most jönnek ennek a körnek az ikonikus alakjai« – kommentálta a saját maga által felállított teóriát Vágó István.

Gréczy Zsolt szerint Hofi Géza »a baloldal mítosza«, de mivel sok Fidesz-szavazó is szerette Hofit, ezért nekik is el kell magyarázni, hogy miért szeressenek ki belőle.

Ezután a DK-s képviselő Vágó Istvánnal vont párhuzamot, szerinte az exkvízprofesszort sem azért támadják feltétlenül,mert DK-s, hanem azért, hogy „lebontsák a mítoszát”. »Van egy rossz hírem a támadóknak: Hofi még akkor is Hofi lesz, ha mi már nem leszünk« – tette hozzá Gréczy.”

Mit mondjak? Én, mi nem lekaraktergyilkolni [milyen szó ez, Istenem] akarjuk Hofi Gézát. Nem eltüntetni, lejáratni, ahogyan ti, kedves kommunisták, posztkommunisták a mi hőseinket az elmúlt hetven évben. Nem. Egyszerűen igyekszünk bemutatni ezeket az ikonikus alakokat egy másik szemszögből.

Tudom, hogy fájdalmas az ébredés. Olyan ez, mint a Mátrixban. Semmi sem úgy volt igaz, ahogyan láttatták. De ez nem jelenti azt, hogy semmi sem volt igaz az egészből.

Hofi például nagyon jó, szerintem zseniálisan tehetséges előadó volt. Komoly zenei tehetséggel is. Csak egy szelep is. Meg Kádár udvari bolondja. A kommunista elit, majd a posztkommunista értelmiségi galeri fontos, mindvégig politizáló ikonja. Megfér ez egymás mellett szerintem.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. április 17. 16:30
Tíz év múlva: Orbán tehetséges előadó volt, meg Putyin udvari bolondja.
galancza
2023. április 17. 12:56
Kétségkívül lehetett röhögni h.-in, kurva nagy humorista volt, de igenis el kell róla mondani hogy végtelenül aljas komcsi patkány volt. Szövegeinek a nagy részét egy szadista, gyilkos ávh-s patkány írta. h. totálisan kádár seggnyalója, elvtársa, barátja, vadásztársa volt. Ezt azért kell tudnia mindenkinek, mert h.-ró az a hamis, hazug kép él a masi napig az emberek többségében hogy h. ellenálló antikomcsi volt kádár idejében. Amúgy 90 után elképesztő aljasággal sírta vissza műsoraiban a kádári komcsi világot. Nem aza gond hogy kritizálta az új rendszert, hanem az hogy elképesztő aljassággal túlzásba vitte.Úgy beszélt h. a 90-es évek elején mintha egypárti fasisza diktatúra lenne Magyarországon. Miközben a sajtó, média 98%-a hofi elvtársainak a kezében volt, és antal-boros kormányok alig rúgtak ki néhány komcsi patkányt az állásából. Sajnos. hofi ugatott a 90-es években mintha a gazdasági csődött a többpárti demokrácia okozta volna és nem kádárék,stb,stb,stb........szóval h. végtelenségig aljas magyargyűlölő komcsináci patkány volt egész életében. Pont olyan szamueli, acél, kádár, rákosi,körmös, kiskörmös, fletó, sösösgyuri,cenzor ildi, tgm, magyartalsn balu,fletóné, libás gordi,sz.csanesz, zazri, listázó marci, fegyőr, sabau,stbs,stb
crydog
2023. április 17. 12:44
Hoffmann csak azt mondhatta amit Komlós elvtárs leírt, vagy megengedett neki. Egy totális kontroll alatt tartott "szelep" volt, akinek zseniális humorán át az egyszerű elvtársak ki tudták engedni a felgyülemlett dühüket, és félelmüket a Kádári diktatúra alatt. A zsigeri polgárgyűlöletét soha nem tudta tagadni. Ugyanaz volt a hibája mint pár mostani "stand up" komikusnak. Gyűlölettel teli, alpári politizálással próbálnak meg a bukott baloldalhoz dörgölőzni. Zsák a foltját.
gekk
2023. április 17. 10:11
Hát igen. Új rendszer, új közpénzen tartott udvari bolondok. Baginacsa. Csak vhogy Hofin nevettek, ezeken meg sírni lehet. Ugyeugye, komcsikáim. Amúgy. Orbit kapott egy két taslit Hofitól. És a szájnyalintós nem felejt, idétlen vigyorral a képén törli ki Hofit mindenhonnan. Pedig, mint látszik, rengetegen jó érzéssekkel emlékeznek a kádár érára, ugyanígy Hofira. Csak ugye orbit a kádár rendszert építi újra. Hofira nincs szüksége. Szelep sem kell. Mára hülyébb, gyávább, gerinctelenebb az ország népe, mint kádár alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!