Na én is pályázok akkor a laposföld díjra!

2023. április 23. 07:14

Sokan kérdezték tőlem régebben, hogy azok a kultúrák, melyekben hittek a reinkarnációban, hogy magyarázták a népszaporulatot.

2023. április 23. 07:14
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Na én is pályázok akkor a laposföld díjra!

Sokan kérdezték tőlem régebben, hogy azok a kultúrák, melyekben hittek a reinkarnációban, hogy magyarázták a népszaporulatot. Ha ugyanis csak bizonyos számú lélek létezik, hogy lehet, hogy ennyi ember születik?

Jómagam nem hittem az ilyesmiben, nem is érdekelt, illetve Giordano Bruno és mások nyomán voltak erre vicces gondolatkísérleteim (a lélek osztódik meg hasonlók), de most előrukkolok egy valóban megfontolandó magyarázattal:

Az emberek ugyanannyian vannak ősidők óta.

Viszont az állatokból egyre kevesebb van, és léteznek droidok is, kiknek semmiféle lélekre nincs szükségük.”

***

Nyiókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ertönszena
2023. április 24. 13:31
Je suis laposföldhívő. Értsd: sem nem állat, sem nem droid.
pepu
2023. április 24. 08:11
Így már értem, amikor valakinek a jellemére az mondják: kígyó vagy csúszó-mászó. És tényleg sok van.
Trinitysum
2023. április 23. 21:02
"Sokan kérdezték tőlem régebben, hogy azok a kultúrák, melyekben hittek a reinkarnációban, hogy magyarázták a népszaporulatot. Ha ugyanis csak bizonyos számú lélek létezik, hogy lehet, hogy ennyi ember születik?" Sok évtizeddel ezelőtt, ateista koromban, amikor nem hittem a reinkarnációban sem, én is ezt a kérdést tettem fel illetékeseknek, akik válaszul csak mosolyogtak. Azóta sok mindent tanulmányoztam, sokat meditáltam, és amikor először ráébredtem a válaszra, már szégyelltem magam a butuska kérdésért. Most már én is csak mosolygok, ha engem kérdeznek. Majd rájössz, hiába magyaráznám, úgysem értenéd!
hegyaljai
2023. április 23. 20:25
Valaki, aki el tudja érni a szerzőt világosítsa fel, hogy ne törje ennyire magát. Ezzel a díjjal nem jár pénzjutalom. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!