Ismét a magyar kormányt igazolja Brüsszel

2023. április 19. 15:57

Weber pedig láss csodát, teljes mértékben megérti az olasz álláspontot.

2023. április 19. 15:57
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

»Ha másképpen nem lehet megállítani az illegális bevándorlást, akkor készen kell állni kerítések építésére.« Elsőre akár azt is mondhatnánk, hogy az idézet 2015-ből származik és valamelyik magyar kormánypárti politikus mondta, nagy felháborodást kiváltva ezzel a bevándorláspárti brüsszeli folyosókon, ismét Orbán Viktor és a Fidesz Uniós mainstreamből való kiátkozását kiváltva. Megérzésünk ugyanakkor most nem jött be, az idézett mondat ugyanis Manfred Webertől, az Európai Néppárt Magyarországot rendszeresen kritizáló elnökétől származik, aki egy 2023. április 17-én megjelent interjúban mondta ezt.

Persze Weber ezzel nem direkt módon ismerte el a magyar bevándorláspolitika helyességét és sikerét, de azért egy vállveregetést a magyar kormány is mindenképpen magáénak tudhat. A Néppárt elnökének mondatai az olasz migrációs helyzettel összefüggésben hangzottak el.

Itáliában ugyanis ismét komoly méreteket öltött az illegális bevándorlás, a Meloni-kormánynak már vészhelyzetet kellett hirdetnie, annyira nehéz a helyzet kezelése. Weber pedig láss csodát, teljes mértékben megérti az olasz álláspontot. Sőt, olyan eddig elképzelhetetlen kijelentéseket is tett, minthogy a Bizottság nem kezeli jól a migrációs krízist és hogy a Néppárt kezdeményezésére hamarosan vitanapot tartanak majd a kérdésről az Európai Parlamentben.

Teljes 180 fokos fordulat, amely persze érthető.

Ne gondoljuk, hogy Manfred Weber egyik reggel úgy kelt fel, hogy mostantól rossznak tartja a bevándorlást. Sőt, megkockáztatom, azt sem kell gondolnunk, hogy Manfred Weber valamilyennek tartja egyáltalán a bevándorlást, vagy bármely más jelenséget. Ő és a brüsszeli politikai elit egy része az érdekek és a politikai haszon szempontja alapján tekint az Unió jövőjét meghatározó kérdésekre.”

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. április 20. 08:26
Ezeket az eus vezéreket le kell váltani , korruptak, Európát háborúba sodorták , megszállókat betelepítették , diktátorok , keleti blokkot megfojtják , nem az eut képviselik .
bagira
2023. április 20. 08:22
Weber nem változott , 2024 választásra engedékeny , megválasszák ugyan olyan kutya lesz mint volt . Korrupt Brüsszel az eus országokat átveri . Ursula is mintha más hangokat ütne meg , kutyából nem lesz szalonna .
zakar zoltán béla
2023. április 19. 21:44
Weber egy senki!
Rocktoberi
2023. április 19. 20:07
Semmi szükség kerítésre ott. Ne mondják már nekem, hogy az olasz tengerészet nem tudja összeszedni a csónakokat és az utasaikkal együtt visszavinni oda ahonnan elindultak. A migránscsempész hajókat meg el kell kobozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!