Gyöngyösi, Pressman és az ünneprontók ünnepe

2023. április 13. 08:38

Biztosak lehetünk, hogy az amerikai nagykövetségen tudtak arról, hogy Gyöngyösi személye nemkívánatos a Mazsihisz számára.

2023. április 13. 08:38
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Az amerikai nagykövet széder estjén szintén részt vevő Heisler András, a Mazsihisz elnöke az eset után azt mondta, csak a helyszínen konstatálta, hogy Gyöngyösi éppen vele szemben foglal helyet az asztalnál és úgy fogalmazott, hogy meglepte a Jobbik elnökének jelenléte, de nem szeretett volna botrányt okozni azzal, hogy feláll az asztaltól és elmegy. Azt viszont azért hozzátette, hogy »nem tartja hiba nélkülinek«, hogy nem kapott tájékoztatást arról, hogy az esten Gyöngyösi is jelen lesz. Sőt,

Heisler azt is hangsúlyozta, hogy továbbra sem kíván párbeszédet folytatni a Jobbikkal és hogy az est végén jelezte is Gyöngyösinek, hogy az ő személye különösen nem kívánatos zsidó körökben.

A Mazsihisz elnökének véleményét pedig 100%-osan megértjük. Amiben pedig szintén biztosak lehetünk, hogy az amerikai nagykövetségen tudtak arról, hogy Gyöngyösi személye nemkívánatos a Mazsihisz és a széder esten részt vevők többsége számára. Pressman mégis fontosnak érezte, hogy meghívja őt. Sőt, még arra is »figyelt«, hogy maga mellé és Heisler Andrással szembe ültessék le Gyöngyösit az asztalhoz. Hogy mi volt e mögött a motiváció, azt egyelőre nem tudjuk és talán soha nem is fogjuk megtudni. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy Pressman és csapata akciója teljesen tudatos lépés volt, akár egyfajta üzenetként is felfogható. Hogy kinek és mi volt az üzenet, azt egyelőre csak találgatni lehet.

Ami viszont szintén nyilvánvalóvá vált az est után, hogy a Jobbik egyértelműen és visszavonhatatlanul a dollárbaloldal része lett, hiszen elnökét az amerikai nagykövet úgy, akkor és oda rángatja, ahogyan, amikor és ahová csak akarja.

Mostantól tehát ennek fényében kell értelmezni a Jobbik és Gyöngyösi összes megszólalását. Persze ők hozzák is a kötelezőt. A dollárbaloldal többi szereplőjéhez hasonlóan a Jobbik sem szavazta meg a békepárti határozatot, ellenzi a gyermekvédelmi törvényt és a migráció kérdésében sincs már a kormánnyal azonos állásponton. Ez ugyanakkor nem is baj. A jövőben a harc ugyanis éleződni fog, így nem árt tisztán látni, ki, melyik csapatban játszik."

A nyitóképen Gyöngyösi Márton, Heisler András és David Pressman (forrás: az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének Facebook-oldala)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2023. április 13. 12:19
Igen, első megközelítésben úgy fogalmaztam, azon a vacsorán a kippás Gyöngyösi jelenléte olyan szintű pofátlanság, mint valakinek az ablaka alá szarni, és bekopogni papírért. Aztán árnyalódott a kép, de semmi esetre sem tiszta. Egyértelműen a házigazda hívta az ablaka alá szarni, de, hogy miért? Azt hitte, rózsaillatot fog árasztani (értsd: a nagy sokára megeresztett nyilvános bűnbánata szíveket fog olvasztani)? Úgy vélte, lehet, hogy büdös lesz, de legalább mások is szagolják (értsd: ez is egy ütős antiorbánista akció lesz)? Egyéb?
korona.2.0
2023. április 13. 11:08
Gyöngyösi és Pressman között "VALAMI" kialakult. Lehet, hogy "volt minden". Csámcsogjunk a legapróbb mocskos részleteken !
MyOp
2023. április 13. 10:41
Miután balra dőlve elfogyasztották az áfikománt, együtt keresték a maceszdarabokat. Minden esetre Pressman úr tisztességesen megdolgozza a magyar ellenzéket, hogy az véletlenül se eshessen ki a gyarmati öntudat diktálta szerepéből.
Kanóc
2023. április 13. 09:55
Majd Gyöngyösi lesz az új Márki-Zay. Fletót persze meg se hívták. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!