A nyugati média szimplán megbukott ebben a kérdésben

2023. április 14. 06:31

Tavaly többször elmondtam, hogy alapvetően az ukránok támadják a zaporizsjei nukleáris erőművet.

2023. április 14. 06:31
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Tavaly többször elmondtam, hogy alapvetően az ukránok támadják a zaporizsjei nukleáris erőművet – és teljesen szürreális ahogy a nyugati média ismételgeti: az oroszok lövik azt az erőművet ami egyébként a kezükben van. Egyszerűen nem értettem hogy ezt az erős ellentmondást mondjuk egy olyan komoly cég, mint a BBC szimplán beveszi és az ukrán verziót copy-paste terjeszti.

Most az amerikai titkos iratok alapján a Times végre megírta a valóságot. Nem csak tüzérségi, hanem kommandós támadás is volt ukrán részről az erőmű ellen.

Fontos hangsúlyozni – az egészre nem kerül sor, ha nincs orosz agresszió – aminek indokai túlnyomórészt hamisak.

De ez akkor is rendkívüli felelőtlenség, a nyugati média pedig szimplán megbukott ebben a kérdésben, amikor a legirreálisabb ukrán narratívákat is átvették.

Persze azt is tegyük hozzá – amikor már nyilvánvaló a tévedés (az ukrán propaganda kritikátlan átvétele), nyugaton lehozzák a történetet – ami az orosz vagy kínai rendszerben nem történne meg.

Nem tudjuk menni rejtett bomba van még a szivárgó amerikai iratokban, de nekem egyre kevésbé tűnik úgy, hogy magányos szivárogtatóról lenne szó. A tippem: ez vagy orosz, de bizonyos jelek alapján inkább kínai művelet.

Döbbenetes sztori az, hogy Egyiptom lőszert akart szállítani – de Oroszországnak, azaz a legnagyobb arab állam nem hogy semleges, de lelke mélyén inkább Moszkvával van, stb. Sajnos csak 24 óra egy nap, nem győzöm olvasni, követni.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. április 14. 14:38
Az oroszok már csak ilyenek. Bombázzák ami már az övék. Felrobbantják a vezetéket aminek a csapja az övék. Ahelyett, hogy simán elzárnák. Ezért nem győzhetnek. Nem elég okosak :)
Kristály
2023. április 14. 07:20
Én azt szeretném tudni hogy az amerikai nagykövetség miért adott még egy szint a magyar zászlónkhoz . A mi zászlónk piros fehér zöld ,narancs sárga nélkül maholnap buzi lobogót csinálnak belőle. A sajátjukkal csináljanak amit akarnak de mienkét tiszteljék nekünk Szent.
darázs
2023. április 14. 07:19
nem ebben a kérdésben bukott meg hanem mindenben megfelelt a a legsötétebb propaganda követelményeinek -nem tudjuk miért nem akar a nyugat azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat -nem tudjuk miért jó a polgároknak az ha felforgatják a teljes gazdasági rendszert -nem tudjuk hány eurót vesznek ki a zsebünkből egy-egy ukrán(orosz)ember megöléséért -nem tudjuk ki robbantotta fel a gázvezetéket -nem tudjuk miért bűn az ha valaki(Magyarország) békét akar és embernek tartja az orosz embereket is és folytathatnám.
zuriktodor
2023. április 14. 06:49
Ebben bizony igaza van a "szakértőnek". Emlékszem, amikor az agymosottak elkezdtek hőzöngeni, hogy micsoda dolog, hogy az oroszok tüzérséggel lőnek egy atomerőművet, miközben már voltak drónfelvételek arról, hogy azt a területet lőtték az ukránok, ahol a vezetékek építése zajlott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!