Jó reggelt, világvége!

2023. április 22. 07:01

Ezek legalább nem ígérnek semmit.

2023. április 22. 07:01
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„A nácizmus azt ígérte, hogy ha tiszta fajú árja vagy, ha az uralkodó fajhoz tartozol, és ha kiirtunk mindenki mást (zsidót, cigányt, beteget, homokost), az alsóbb rendű fajokat (például a szlávokat) pedig rabszolgasorba taszítjuk, akkor eljön a csodálatos, fényességes új világ, és legalább te, tiszta fajú árja, te úgy fogsz élni, olyan pompásan, mint még soha senki más ezen a világon. A kommunizmus ezzel szemben azt ígérte, hogy ha te a legszegényebb, legnincstelenebb, legkitaszítottabb proletár vagy, és ha segítesz kiirtani mindenki mást, »Büchnereket, Poppereket, Steiereket«, grófot, herceget, burzsoát, papot, klerikális reakciót, kulákot, miegyebet, akkor te úgy fogsz élni, olyan pompásan, mint még soha senki más ezen a világon.

És neki is láttak ezek az elmeháborodottak véghezvinni a nagy tervet,

a nácik faji alapon, a kommunisták osztályalapon kiirtani embertársaikat.

Tudjuk, mi lett a vége. És azt gondoltuk, ilyesmi soha többé nem fog előfordulni. És most itt vagyunk, ismét a szép, új világban, új elmeháborodottak, idióták, önjelölt messiások között.

De ezek legalább nem ígérnek semmit. Mindössze annyi mondanivalójuk van, hogy »rút a szép és szép a rút«, s ami normális, az szégyellje magát. És még annyit sem ígérnek cserébe, hogy ha ezt hajlandó vagy elfogadni, ha legalább úgy teszel, mintha elhinnéd, akkor majd eljön a létező világok legjobbika.

Már Pangloss mester sem a régi.

Az én generációm a hetvenes-nyolcvanas években eszmélt. Abban a világban még tenni kellett valamit azért, hogy elveszítsd a munkád, az egzisztenciád, a fizetésed. Kellett tenni valamit a rendszer ellen, vagy legalább valami olyat, amiről a rendszer azt hitte, hogy az ellene van. Rendszerellenes dolgot kellett hangoztatni.”

***

Nyitókép: MTI/EPA/Omer Messinger

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. április 24. 11:57
Ezek nem is ígérhetnek semmi, mivel csupán eszközök. A színházban sem a díszletnek van üzenete, hanem a rendezőnek. A gazdáik viszont azt ígérik általuk, ha csatlakozol, a kisebbséghez fogsz tartozni - aki túléli. Túléli a kataklizmát, és a szép, új világ rabszolgájaként dolgozhat, fogyaszthat ("ehet, ihat, ölelhet, alhat") az új arisztokrácia gazdagodáságért.
Lajoss
2023. április 23. 15:17
Zsozsó a fidesz bélsara..
Igazszó
2023. április 23. 07:29
Tudjuk mi lett a vége szlovakrendszámos bajer: elmentél a zsidó kommunista népszabadsághoz jó pénzért szar csicskának. Ennyit is érsz. Akárcsak a gazdád, a vétótlan köpcös geci csicska, amelyik börtönbe záratja Budaházyt és társait, míg a szemkilövető és bérencei szabadon tombolnak. A kurva anyátokat bajer!
-Zsolt-
2023. április 23. 01:52
Pedig azt megígérhetnék, hogy az ilyen vén komcsi-nácikat, mint te "eltakarítják"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!